Hava Fritözünde Neden Pizza Yapmalısınız?
Son zamanların popüler mutfak ekipmanı hava fritözü ile farklı lezzetler yapabilirsiniz. Peki neden pizza yapmalısınız? Sizler için anlattık. İşte, hava fritözünde neden pizza yapmalısınız:

Şimdiye kadar herkes, acele bir yemek veya mükemmel çıtır çıtır kızarmış yiyeceklerin daha hafif bir versiyonu olduğunda hava fritözün gidilecek bir seçenek olduğunu biliyor. Ancak insanlar, küçük tezgah üstü mutfak aletinin en sevdiğiniz derin yağda kızartılmış tariflerden çok daha fazlası için kullanılabileceğini fark etmeye başlıyor.

Pizzanın aslında hava fritözünde yapılması en pratik ve lezzetli yemeklerden biridir. Bu küçük cihaz hamurlu ürünleri çıtır çıtır pişiriyor. Ayrıca, fırın yerine havalı fritözün kısa ön ısıtma süresi avantajı her zaman vardır.

Hava Fritözünde Pizza Nasıl Yapılır?

Öncelikle pizza hamurunu tek başına üç dakika boyunca pişirin. Bittiğinde çıtır çıtır olduğundan emin olun, ardından ev yapımı pizzaları hava fritözünde birleştirerek pişirmeye devam edin. Hava fritözü ev yapımı ya da marketten pizzaları en hızlı şekilde pişirir. Hava fritözünü 190 derecede ısıtın ardından pizzayı yaklaşık yedi dakika pişirin. Hava fritözünün içinde de mükemmel bir altın rengi kahverengi olmasını istiyorsanız kabuğunuzu zeytinyağı ile fırçalamayı unutmayın. Hava fritözü sayesinde 10 dakikadan daha kısa sürede harika, çıtır çıtır ve altın renginde bir pizzaya sahip olabilirsiniz.

Şunlara da göz atın;

  1. Sağlıklı pizza tarifleri
  2. Pizzanın yanına ne gider?
  3. Sebzeli pizza tarifleri
  4. Pizzanın yanına sos tarifleri
  5. Pizza baharatı nasıl yapılır?

Haber Kategorileri

Malzeme Rehberi

Lezzetli Haberler

Yılbaşı Pastaları: Yeni Yıla Özel 32 Yılbaşı Pastası Tarifi
Pişmemiş Hindi Nasıl Saklanır?
Yılbaşı Kekleri: Yeni Yıl Sofralarını Renklendirecek 20 Yılbaşı Keki
Karton Bardaktan Kahve İçmek Neden Tehlikeli?
Glaze Tekniği Nedir, Glaze Nasıl Yapılır?
2024'te YouTube Kanalımızda En Sevilen 10 Video