Hava Fritözünde Çıtır Nohut Nasıl Yapılır?
Haşlanmış nohutlardan salata, humus ya da yemek yapmaya alışkın olabilirsiniz. Ancak haşlanmış nohuttan lezzetli atıştırmalıklar yapmaya ne dersiniz? Hava fritözünde çıtır nohut nasıl yapılır?

Haşlanmış nohutlardan salata, humus ya da yemek yapmaya alışkın olabilirsiniz. Çeşitli yemeklere lezzet ve doku katmak veya lif miktarını artırmak için mükemmel baklagillerdir. Ancak çıtır bir dokudan hoşlanıyorsanız, nohutları yemeden önce hava fritözünde kızartın. Sonuç, atıştırmalık olarak veya salata veya çorbanın üzerine konan krutonlara daha sağlıklı bir alternatif olarak lezzetli olan çıtır nohutlardır. Nohutlarınızın olabildiğince çıtır olmasını sağlamak için önce onları mısır nişastasına atın.

Nohutları fritözde kızartmadan önce mısır nişastası ve yağa attığınızda, mümkün olan en gevrek dokuyu elde edeceğiniz garanti edilir. Mısır tanelerinde bulunan nişastadan yapılan koyulaştırıcı bir madde olan mısır nişastası, yağ karışımı ile gerçek nohut arasındaki nemi hapseder ve daha çıtır bir dış yüzey oluşturur. Bazı aşçıların çıtır kızarmış tavuk veya çıtır patateslerinde mısır nişastası kullanmasının nedeni de budur. Hava fritözü bu tekniği daha hızlı hale getiren bir mutfak aletidir ancak benzer lezzetli bir sonuç elde etmek için nohutları fırında da kızartabilirsiniz.

Mısır Nişastasıyla Çıtır Nohut Yapımı

Hava fritözünde çıtır nohut yapmak için önce aquafaba'yı (konserve nohuttaki sıvı) boşaltıp kurutmanız gerekir. Kuruduklarında mısır nişastasını yağ, tuz ve tercih ettiğiniz baharatlarla birlikte atın. 420 gram bir kutu nohut için yaklaşık 2 yemek kaşığı mısır nişastası yeterli olmalıdır. Daha sonra bunları hava fritözünde eşit bir tabaka halinde yayın ve 180 derecede yaklaşık 15 dakika pişirin. Bunun yerine fırında kızartıyorsanız, 200 derecede yaklaşık 30 dakika yeterli olacaktır.

Baharatı sadece tuz ve karabiberle basit tutabilirsiniz ama belki de nohut kavurmanın en iyi yanı farklı lezzet kombinasyonlarını deneyebilmenizdir. Akdeniz lezzetlerine yönelmek için nohutların üzerine kurutulmuş kekik ve sarımsak tozu serpin. Daha fazla İtalyan havası için kurutulmuş maydanoz veya biberiye, kırmızı pul biber veya İtalyan baharat karışımı gibi baharatlar kullanın. Çıtır nohudun üzerine lezzetli olacağını düşündüğümüz diğer baharatlar ise umami için soğan tozu, dumanlılık için füme veya normal kırmızı biber veya biraz ısı için acı biber ve kırmızı biber tozudur.

Şunlara da göz atın;

  1. Nohut pişirmenin püf noktaları
  2. Nohutun sağlığa faydaları nelerdir?
  3. Nohut mayası nasıl yapılır?
  4. Neden nohut pişirirken karbonat kullanmalısınız?

Haber Kategorileri

Mutfak Tüyoları

Lezzetli Haberler

Krem Peynir Yerine Kullanılabilecek 9 Lezzet
İzmir Sushi Mekanları: İzmir'de Gidebileceğiniz 10 Sushi Mekanı
Çikolata Soslu Tatlılar: Çikolata Sosuyla Yapılan 14 Nefis Tarif
Sebzeli Kek Tarifleri: 10 Lezzetli Sebzeli Kek Tarifi
Soğuk havalarda cilt bakımı için 10 öneri
Bağırsakları Harekete Geçiren Besinler Nelerdir?