Hamur Olan Kadayıf Nasıl Kurtarılır?
Kadayıfınız hamur mu oldu? Hamur olan kadayıf nasıl kurtarılır? Kadayıfın hamur olmaması için ne yapılmalıdır? İşte, hamur olan kadayıf nasıl kurtarılır:

Kadayıf, un ve suyun karıştırılması ile hazırlanır. Sıcak sac üzerine ince teller halinde dökülür yarı pişirilir ve o şekilde saklanır. Birçok tatlı içerisinde kullanılır. Genellikle şerbetli tatlılar içerisinde kullanılsa da sütlü tatlılar ile birleşimi de oldukça lezzetli oluyor. Sizler için bu yazımızda hamur olmuş şerbetli kadayıf tatlısı nasıl kurtarılır anlattık. İşte, hamur olan kadayıf nasıl kurtarılır:

Kadayıf Nasıl Yapılır?

Malzemeler:

  1. 500 g tel kadayıf
  2. 250 g tereyağı
  3. 1 çorba kaşığı pekmez
  4. 1.5-2 su bardağı ince çekilmiş ceviz içi

Şerbeti için:

  1. 3 su bardağı toz şeker
  2. 4 su bardağı su

Yapılışı: Kadayıf için 100 g eritilip ılınmış tereyağını ve 1 çorba kaşığı pekmezi karıştırın. Tepsinin dibine bu karışımdan sürün. Çiğ kadayıftan bir miktar alarak düz bir zeminde açın. Ortasına boydan boya ceviz içi serpin. Sonra bir ucundan tutup burarak sarın ve tepsiye yerleştirin. Üzerine eritilip ılınmış tereyağı sürün. Fazla yağı tepsiyi eğerek dökün. Kadayıfı, önceden ısıtılmış 180 derece fırında yüzeyi kızarana kadar pişirin. Aynı tepside ters düz ederek 10 dakika daha diğer yüzünü pişirin. Şerbeti için şeker ve suyu tencerede karıştırıp kaynamaya bırakın. Yoğun bir kıvam alınca ocaktan alın. Kadayıfı fırından çıkartın. 5 dakika sonra, hazırladığınız sıcak şerbeti üzerine eşit dağılacak şekilde dökün. Birkaç saat dinlendirdikten sonra üzerine Hindistan cevizi serperek servis yapın.


Kadayıf Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler

  1. Kadayıfı satın alırken son kullanma tarihine dikkat ederek almalısınız.
  2. Kadayıf tatlısı şerbetle buluşacağı zaman tatlının sıcak, şerbetin soğuk olması gerekir.
  3. Şerbetin ölçüsünü iyi hazırlamanız gerekir .
  4. Kadayıfı tam kıvamında pişirmelisiniz fazla piştiğinde çok sert, az piştiğinde ise hamurumsu olabilir.

Hamur Olan Kadayıf Nasıl Kurtarılır?

Uğraşarak hazırladığınız tatlının hamur olması oldukça talihsiz olabilir. Tatlınızın hamur olmasının en büyük sebeplerinden biri sıcak kadayıfa sıcak şerbet dökmektir. Bunu önlemek için soğuk şerbet ile sıcak tatlı birleştirilmelidir.
Hamur olan tatlının görseli bozuk olur bu sebeple servis etmek istemeyebilirsiniz. Lezzet olarak normal kadayıfa göre daha sert ve ağır olacaktır. Bu şekilde tüketilmesi sağlık anlamında sıkıntı olmasa da fazla tüketildiği halinde midenize ağrı yapabilir. Maalesef hamur olan kadayıf ya da herhangi bir farklı tatlı sonradan kurtulamaz. 


Kadayıf Nasıl Muhafaza Edilir?

Kadayıf gibi şerbetli tatlılar oda sıcaklığında saklanmalıdır. Direk güneşten ve soğuktan uzak şekilde üzeri kapalı halde saklamak oldukça uygundur. Fırının içerisinde ya da mutfak dolabında saklayabilirsiniz. Buzdolabında saklanan kadayıf tatlısı şekerlenmeye müsaittir. Şekerlenen tatlı içerisinde şeker kristalleri bulunacaktır. Bu sebeple oda sıcaklığında üzeri kapalı şekilde saklamak şerbetli tatlıları ve kadayıfı saklamanın en doğru yöntemidir.


Şunlara da göz atın;

  1. Dibi tutan pilav nasıl kurtarılır?
  2. Sebzeleri pişirirken yapılan hatalar
  3. Kekin içi neden hamur kalır?
  4. Kek yaparken yapılan hatalar

Haber Kategorileri

Mutfak Tüyoları

Lezzetli Haberler

Şef Umut Karakuş'tan Yılbaşı Sofralarınıza Çok Yakışacak 3 Özel Meze Tarifi
Yılbaşı Sofrası İçin Şarküteri Tabağı Nasıl Hazırlanır?
Diyet Yılbaşı Menüsü: Yeni Yıla Özel 28 Diyet Yemeği
Soda Nasıl Saklanır: Bozulmuş Soda Nasıl Anlaşılır?
Kırk Kat Baklava Tarihi
Arpa Çayının Faydaları Nelerdir?