Hamburger severleri uzun yıllardır ikiye bölen bir tartışma var. Hamburger içinde kornişon olmalı mı, olmamalı mı? Oxford Üniversitesi gıda bilimcisi Profesör Charles Spence'a göre kornişon ilavesi burgerin tadını, görünümünü ve dokusunu iyileştiriyor. Ona göre salatalık turşusunun asitliği, etin zengin umami aromasını keser ve ayrıca doyurucu bir gevreklik katar.
Bu açıklama Profesör Spence tarafından yapılan ve Britanyalıların yüzde 51'inin kornişonları çıkarmayı tercih ettiğini gösteren anket sonrası geldi. Dail Mail'in haberine göre Gıda Bilimcisi ve Deneysel Psikolog olan Profesör Charles Spence, turşunun hamburger yemenin 'oral-somatosensoriyel deneyimini' arttırdığını söylüyor.
Profesör Spence'in raporu, kornişon eklemenin hamburger yemenin 'oral-somatosensoriyel deneyimini' artırmasının birkaç nedenini vurguluyor. "Turşu, kuşkusuz, bir burgere yapılan en tartışmalı eklemelerden biri, nüfus sevenler ve nefret edenler olarak ikiye bölünmüş durumda. Kanıtlar, farklı duyusal unsurların -görüntü, ses, doku, tat ve koku- farklı tüketiciler için farklı roller oynadığını gösteriyor, ancak nihayetinde, turşuyu burgerinizde tutmak, lezzetlerini optimize etmenin en iyi yoludur. Duyusal özellikleri diğer burger malzemelerini mükemmel bir şekilde tamamlıyor" diyor. Bu, yine Profesör Spence tarafından Britanya'da yürütülen ve katılımcıların yarısından fazlasının (Yüzde 51) salatalık turşusunu çıkarmayı seçeceklerini söylediği anketle çelişiyor. Ankete katılanların yüzde 23'ü belirtilen tadı beğenmemiş. Yüzde 16'sı sebzenin dokusundan hoşlanmadığını ve yüzde 4'ü hiç turşu denemediğini, ancak fikrinden hoşlanmadığını söyledi.