Gül Suyunun Faydaları Nelerdir, Nasıl Kullanılır?
Gül suyunun cilde faydaları nelerdir? Gül suyu tonik olarak nasıl kullanılır ve ne işe yarar? İşte, gül suyunun faydaları ve cilt için kullanım alanları:

Hafif yapısı ve hoş kokusu ile son yıllarda sık sık kullanılan gül suyu, her cilt tipi için faydalıdır. Doğal içeriğe sahip olan gül suyu, aktarlardan ve marketlerden temin edilebilir. Ancak kullanacağınız gül suyunun alkol içermemesine ve tamamen saf olmasına özen göstermeniz gerekir. Farklı malzemelerle karıştırılarak kullanılan gül suyu, cilt yapısı için birçok fayda sağlar. Gül suyunu kullanmadan önce hangi amaçla kullanacağınıza karar vermeniz ve doğru yöntemi seçmeniz oldukça önemlidir.

Gül Suyunun Faydaları Nelerdir?

  1. Gül suyu, cildin pH seviyelerini normale döndürür ve dengede kalmasını sağlar.
  2. Ciltteki fazla yağların giderilmesini sağlar.
  3. Sivilce ve akneleri önemli ölçüde azaltır.
  4. Cilt tonunu dengeler. Ciltteki gözenek ve yağları temizler.
  5. Tonik olarak da kullanılan gül suyu, cildin nemlenmesine yardımcı olur.
  6. Göz altı şişliklerini azaltma konusunda etkilidir.
  7. İltihap önleyici özelliği vardır.
  8. Doğal ve hafif bir yapıya sahip olduğu için, hassas ciltler için de uygundur. Ciltteki tahriş ve kızarıklığı azaltır.
  9. Yüksek antioksidan içeriğine sahiptir. Bu sayede yaşlanmayı yavaşlatır, yaşlanma etkilerini geciktirir.
  10. Cildi yatıştırır. Özellikle egzama ve sedef hastalarında oluşan tahrişin azalmasına yardımcı olur.
  11. Gül suyu, güneş yanıklarının iyileşme sürecini de hızlandırır.
  12. Ferahlatıcı özelliğiyle cildi yeniler.

Gül Suyu Nasıl Kullanılır?

  1. Tonik olarak; Gül suyunu tonik olarak kullanmak için, öncelikle yüzünüzü yıkayın, kirlerden arındırın ve kurulayın. Gül suyunu pamuğa sıkın ve yüzünüze sürün. Kuru bir cilde sahipseniz, 5 ml gliserin ekleyebilirsiniz. Eğer yağlı bir cilt yağısına sahipseniz, gül suyuna 1-2 damla elma sirkesi ekleyebilirsiniz.
  2. Nemlendirici olarak; 3 yemek kaşığı gül suyu, 1 yemek kaşığı hindistan cevizi yağı ve 1 yemek kaşığı gliserini bir şişeye koyun ve çalkalayın. Karışımdan az miktarda alın ve cildinize uygulayın. Özellikle kuru bir cilde sahipseniz, bu karışımı günde 1 kez uygulayabilirsiniz.
  3. Temizleyici olarak; Saf gül suyunu bir sprey şişesine boşaltın. Gözlerinizi kapatın ve yüzünüze sıkın. 20 saniye boyunca bekleyin. Ardından kuru ve temiz bir mendille yüzünüzü silin.
  4. Akne için; 1 çay kaşığı gül suyu ve 1 çay kaşığı limon suyunu karıştırın. Karışımı parmak ucunuzla sivilceli bölgelere sürün. 10 dakika beklettikten sonra cildinizi soğuk suyla durulayın.
  5. Göz altı şişlikleri için; Gül suyunu buzdolabında bekleterek soğutun. Soğuyan gül suyunu pamuğa sıkın. Pamuğu göz altlarına yerleştirin ve 10 dakika bekletin. Gül suyunun gözünüze gelmemesine dikkat edin.

Gül Suyu Yüze Günde Kaç Kez Sürülür?

Gül suyu sabah veya akşamları temizlemek amacıyla sürülebilir. Ancak günde 1 defadan fazla kullanılması önerilmez.

Gül Suyu Sürdükten Sonra Yıkanır Mı?

Bu durum, kullandığınız gül suyu miktarına göre değişebilir. Eğer az miktarda kullandıysanız, cildinizi yıkamanız gerekmez. Ancak çok miktarda kullandıysanız, 15 dakika sonra mutlaka suyla durulamanız gerekir.

Önemli Not: Gül suyunun cilt için faydalarından yararlanmak için, mutlaka saf gül suyu kullanın. Alkollü ürünler ciltte tahrişe, kızarıklığa ve farklı yan etkilere sebep olabilir. Eğer gül suyunu kullandıktan sonra, cildinizde yanma, kaşıntı, kızarıklık ve döküntü oluşuyorsa, cildinizi bol suyla yıkayın ve gül suyunu bir daha kullanmayın.

Şunlara da göz atın;

  1. Gül suyu nasıl yapılır?
  2. Gül yağı nasıl yapılır?
  3. Gül nasıl kurutulur?
  4. Gül yaprakları nasıl kullanılır?
  5. Gül nasıl yetiştirilir?

Haber Kategorileri

Güzellik Reçeteleri

Lezzetli Haberler

Krem Peynir Yerine Kullanılabilecek 9 Lezzet
İzmir Sushi Mekanları: İzmir'de Gidebileceğiniz 10 Sushi Mekanı
Çikolata Soslu Tatlılar: Çikolata Sosuyla Yapılan 14 Nefis Tarif
Sebzeli Kek Tarifleri: 10 Lezzetli Sebzeli Kek Tarifi
Soğuk havalarda cilt bakımı için 10 öneri
Bağırsakları Harekete Geçiren Besinler Nelerdir?