Granyöz Balığı Nasıl Pişirilir?
Sarıağız balığı nedir? Granyöz nasıl temizlenir ve nasıl pişirilir? İşte, sarıağız balığı olarak da bilinen granyözü fırında ve tavada pişirme teknikleri:

Sarıağız, granyöz veya kaya levreği olarak da bilinen bir balık türüdür. Ağzının içindeki sarı renk dolayısıyla bu ismi almıştır. Eti beyazdır ve ekonomik değeri yüksektir. Derin suları seven granyöz, etçil olarak beslenir. İlkbahar ortasından Ağustos aylarına kadar üreyebilir. En lezzetli olduğu aylar Temmuz ve Ağustos ayıdır. Avcı balıklardır. Genelde hamsi ve sardalya ile beslenir. Maksimum ağırlığı 103 kg, maksimum boyu ise 230 cm olarak kayıtlara alınmıştır. Ancak küçük boyutlu olanları da mevcuttur. 

Granyöz Balığı Fırında Nasıl Pişirilir?

Malzemeler; 800 gr granyöz, 8 adet patates, 1 tatlı kaşığı tuz, 1 tatlı kaşığı karabiber, yarım limon ve 3 yemek kaşığı zeytinyağı.


Yapılışı: Patatesleri soyun ve ikiye bölün. Zeytinyağı, tuz ve karabiberi bir kasede karıştırın. Karışımın bir kısmını patateslere dökün ve karıştırın. Kalan karışımı balıkların her iki tarafına da dökün ve elinizle her tarafına yayın. Balıkları fırın tepsisine yerleştirdikten sonra aralarına patatesleri ekleyin. İki dilim limon kesin ve balıkların üzerine yerleştirin. 1 çay bardağı suyu tepsinin dibine dökün. Balıkların üzerinde az miktarda zeytinyağı gezdirin. Önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında yaklaşık 25 dakika pişirin. Ve sıcak sıcak servis edin.


Granyöz Balığı Tavada Nasıl Pişirilir?

Öncelikle balıkları tavaya sığacak şekilde dilimleyin. İç kısımlarını güzelce temizleyin. Daha sonra balıkların her iki tarafını da mısır ununa bulayın. Tavaya 2 çay bardağı sıvıyağ ekleyin ve kızdırın. Yağ ısınmaya başladığında balıkları tavaya dizin ve her iki tarafını da kızartın. Ardından kağıt havluda bekleterek fazla yağını süzebilirsiniz.


Granyöz Balığı Izgarada Nasıl Pişirilir?

Granyözleri güzelce temizleyin ve fileto haline getirin. Bu esnada ızgarayı ısıtın ve üzerini patates ile temizleyin. Balıkları sosla marine ettikten sonra ızgaranın üzerine dizin. İki tarafını da güzelce pişirin. Sıcak sıcak servis edin. Afiyet olsun.


Şunlara da göz atın;

  1. Sazan balığı nasıl pişirilir?
  2. Alabalık nasıl pişirilir?
  3. İstavrit pişirme yöntemleri
  4. Kaya balığı nasıl pişirilir?
  5. Kolyoz balığı nasıl pişirilir?

Haber Kategorileri

Pişirme Yöntemleri

Lezzetli Haberler

Ordu Kahvaltı Mekanları: Ordu'da Kahvaltı Yapabileceğiniz 10 Mekan
Kahve Terimleri Sözlüğü: Uzman Olmak İsteyen Herkesin Bilmesi Gereken 37 Kahve Terimi
Tulum Peyniri Nedir, Nasıl Yenir?
14 Kasım 2024 Masterchef: 3. Dokunulmazlığı Hangi Takım Kazandı?
Hamilelikte Greyfurt Yenir Mi?
Kimler restoran, cafe açmalı veya açmamalı? Şef Murat Bozok'a sorduk