Flying Chef (Uçan Aşçı) Nedir, Nasıl Olunur?
Flying chef olarak da bilinen uçan aşçı, uçağın mutfak bölümünde çalışan kişiye denir. Peki, uçan aşçı nasıl olunur, hangi eğitimleri almak gerekir? İşte, flying chef (uçan aşçı) olmak için yapılması gerekenler:

Flying chef, uçaklarda hizmet veren aşçı personellere verilen genel isimdir. Uçak yolculuğu esnasında hem yolculara, hem de kabin ekibine hizmet veren uçan aşçı, yolcu uçaklarında, özel uçaklarda ve yük uçaklarında çalışabilir. Servis aşamasında da görev alan uçan aşçılar, genellikle kıtalararası seferlerde görev alır. Kargo uçuşları ve sivil yolcu uçuşlarının yanı sıra uluslararası uçuşlarda da aşçının hazırladığı yemekler mürettebat tarafından tüketilebilir. 

Uçan Aşçının Görevleri Nelerdir?

Uçan aşçı, yolcular için hazırlanan menüdeki yemekleri hazırlanır. Sunum uçan aşçı veya kabin görevlisi tarafından yapılabilir. Uçan aşçının yönetimin belirlediği menüdeki tariflere hakim olması gerekir. Yolcuların uçuş deneyimini iyileştirmek ve kişiye göre menü hazırlamakla sorumludur. Uçan aşçı, malzeme listesini de düzenli olarak takip etmeli ve mutfak çalışanlarını koordine etmelidir. 

Uçan Aşçı Nasıl Olunur?

Genellikle ön lisans veya lisans mezunu olan adaylar tercih edilir. Kamu kurumlarından alınan sertifikalar iş imkanını artırır. Aşçılık ve servis odaklı eğitim alan kişiler tercih edilir. Aşçılık sertifikaları, uçan aşçı olmak isteyen kişilere avantaj kazandırır. Ön elemeden geçen adaylar mülakata alınır. Ardından 2 aylık zorlu eğitim dönemlerinden geçmeleri beklenir. Bu eğitimde psikolojik ve fiziksel testler yapılır. Uçan aşçı olmak isteyen kişilerin;

  1. Uçakla seyahat etmeye engel olabilecek sağlık problemlerinin olmaması
  2. Zamanını verimli kullanması
  3. Uzun süre ayakta kalabilecek fiziki yeterliliğe sahip olması
  4. Ekip çalışmasına yatkın olması
  5. Servis becerilerine sahip olması
  6. İş sağlığı kurallarına ve kişisel temizliğe dikkat etmesi
  7. İyi derecede ingilizce bilmesi beklenir. 

Uçan aşçının seyahat engeli olmaması ve mutfak ekipmanlarını ustalıkla kullanabilmesi gerekir. Özellikle kıtalararası seyahatler için en az bir yabancı dili olması önemlidir. 

Şunlara da göz atın;

  1. Gastronomi bölümü nedir?
  2. Gastronomi alanında iş başvurusu yaparken nelere dikkat etmeliyiz?
  3. Sous chef kimdir?
  4. Soğuk şefinin görevleri nelerdir?
  5. Komi şef nedir?

Haber Kategorileri

Lezzetli Haberler

Lezzetli Haberler

Tavuklu Salata Tarifleri: 10 Değişik Tavuklu Salata Tarifi
Kadıköy Burger Restoranları: Kadıköy’de mutlaka görmeniz gereken 13 hamburgerci
Mahlepli Tarifler: Mahleple Yapılan 10 Farklı Tarif
Karadeniz Mutfağından 14 Sevilen Yemek
Gözleme Yanına Çok Yakışacak 10 Tarif: Gözlemenin Yanına Ne Gider?
Denizli Kahvaltı Mekanları: Denizli'de Gidebileceğiniz 10 Kahvaltı Mekanı