Fener balığının ismi önünde fener gibi bir ışık yakmasıdır. Bu şekilde avlanan fener balıkları oldukça lezzetlidir. Sizler için fener balığı nedir, nasıl pişirilir anlattık. İşte, fener balığı hakkında merak edilenler:
Fener balığını balık alırken ya da restoran menülerinde görmüş olabilirsiniz. Fener balığı özellikle Fransız mutfağında sıklıkla kullanılan bir balıktır. Balığın bölümleri farklı ülkelerde farklı tariflerde popüler olarak kullanılmalıdır. Tipik olarak Kuzeybatı Atlantik Okyanusu'nda avlanır. Denizin dip kısmında yaşar, keskin dişleri vardır.
Genellikle ıstakoz etiyle karşılaştırılan sıkı, etli beyaz etiyle bilinir. Sadece doku olarak ıstakoza benzemiyor, aynı zamanda lezzet olarak da fener balığı ile benzerlik gösterir. Balık iz bırakmadan hafif, tatlı bir tada sahiptir. Çok yönlü balık, hemen hemen her pişirme yöntemi kullanılarak hazırlanabilir.
Fener balığı tipik olarak bütün veya fileto olarak satılır. Bazı büyük marketler, dondurucu bölümünde donmuş fileto satarlar.
Bu çok yönlü balık, tavada kızartma, ızgara, fırınlama ve çorba ve güveçte haşlama dahil hemen hemen her pişirme yöntemi kullanılarak hazırlanabilir. Yağsız eti fazla pişirilirse kurur, bu yüzden buna dikkat ettiğinizden emin olun. Fener balığı piştiğinde beyaz bir ete sahip olacaktır.
Şunlara da göz atın;