Fener Balığı Nasıl Pişirilir?
Fener balığı ismini görüntüsünden alır. Sizler için fener balığı nasıl pişirilir anlattık. İşte, fener balığı nasıl pişirilir:

Fener balığının ismi önünde fener gibi bir ışık yakmasıdır. Bu şekilde avlanan fener balıkları oldukça lezzetlidir. Sizler için fener balığı nedir, nasıl pişirilir anlattık. İşte, fener balığı hakkında merak edilenler:

Fener Balığı Nedir?

Fener balığını balık alırken ya da restoran menülerinde görmüş olabilirsiniz. Fener balığı özellikle Fransız mutfağında sıklıkla kullanılan bir balıktır. Balığın bölümleri farklı ülkelerde farklı tariflerde popüler olarak kullanılmalıdır. Tipik olarak Kuzeybatı Atlantik Okyanusu'nda avlanır. Denizin dip kısmında yaşar, keskin dişleri vardır.

Fener Balığının Tadı Nasıldır?

Genellikle ıstakoz etiyle karşılaştırılan sıkı, etli beyaz etiyle bilinir. Sadece doku olarak ıstakoza benzemiyor, aynı zamanda lezzet olarak da fener balığı ile benzerlik gösterir. Balık iz bırakmadan hafif, tatlı bir tada sahiptir. Çok yönlü balık, hemen hemen her pişirme yöntemi kullanılarak hazırlanabilir.

Fener Balığı Nereden Satın Alınabilir?

Fener balığı tipik olarak bütün veya fileto olarak satılır. Bazı büyük marketler, dondurucu bölümünde donmuş fileto satarlar.

Fener Balığı Nasıl Temizlenir?

  1. Fener balığının derisini dikkatlice çıkartın. Yenebilir ancak somon derisi aksine sert ve çiğnemesi zordur.
  2. Kuyruğu ve yüzgeci dikkatlice makasla ya da bıçakla kesin.
  3. Balığı saran ince zarı bir ucundan tutup dümdüz geri çekerek soyun. Bu noktada, çok sulu et yapacak olan tüm kuyruğu kemik üzerinde kızartabilirsiniz.
  4. Kuyruğu iki fileto halinde kesin. Veya fileto bıçağınızı omurganın her iki yanından aşağı doğru çalıştırın ve her bir filetoyu kesin.

Fener Balığı Nasıl Pişirilir?

Bu çok yönlü balık, tavada kızartma, ızgara, fırınlama ve çorba ve güveçte haşlama dahil hemen hemen her pişirme yöntemi kullanılarak hazırlanabilir. Yağsız eti fazla pişirilirse kurur, bu yüzden buna dikkat ettiğinizden emin olun. Fener balığı piştiğinde beyaz bir ete sahip olacaktır.

Şunlara da göz atın;

  1. Mercan balığı nasıl pişirilir?
  2. Levrek nasıl pişirilir?
  3. Turna balığı nasıl pişirilir?
  4. Dil balığı nasıl pişirilir?
  5. Minekop nasıl pişirilir?

Haber Kategorileri

Pişirme Yöntemleri

Lezzetli Haberler

Ordu Kahvaltı Mekanları: Ordu'da Kahvaltı Yapabileceğiniz 10 Mekan
Kahve Terimleri Sözlüğü: Uzman Olmak İsteyen Herkesin Bilmesi Gereken 37 Kahve Terimi
Tulum Peyniri Nedir, Nasıl Yenir?
14 Kasım 2024 Masterchef: 3. Dokunulmazlığı Hangi Takım Kazandı?
Hamilelikte Greyfurt Yenir Mi?
Kimler restoran, cafe açmalı veya açmamalı? Şef Murat Bozok'a sorduk