Evde Portakal Kabukları Nasıl Kurutulur?
Kurutulmuş portakal kabukları, demlenmiş yağdan, çaylara kadar birçok şekilde kullanılabilir. Portakal kabuğunu hazır alabileceğiniz gibi evde kolayca hazırlayabilirsiniz. İşte, evde portakal kabuğu nasıl kurutulur:

Kurutulmuş portakal kabukları, demlenmiş yağdan, çaylara kadar birçok şekilde kullanılabilir. En sevdiğiniz yemek ya da tatlıya farklı bir boyut katabilir ya da kurutulmuş portakal kabuklarını kullanarak birbirinden güzel ev yapımı hediyeler hazırlayabilirsiniz. Portakal kabuklarını kurutmak oldukça kolaydır ve zamanınızın ne kadar olduğuna bağlı olarak fırında veya oda sıcaklığında yapabilirsiniz.


Portakal Kabukları Nasıl Kurutulur?

  1. Portakalları yıkayın. Kabukları temizlemek ve balmumu veya böcek ilaçlarını çıkarmak için meyve yıkama suyu kullanın. Portakalın üzerine sadece küçük bir miktar koyun ve cildinize sürün, ardından akan su ile tamamen durulayın. Meyve yıkama makineniz yoksa balmumunu çözmek için portakalı sıcak suyla durulayın.
  2. Portakalları soyun. Portakalları kurutun, ardından elle, keskin bir bıçakla veya sebze soyucuyla soyun. Acı bir tada sahip olduğundan derideki beyaz özü mümkün olduğunca çıkarın. Bir bıçak veya kaşıkla kabuğun özünü kazımanız yeterlidir.
  3. Kabukları eşit parçalar halinde kesin. Kabukları ne için kullanmayı planladığınıza bağlı olarak, onları büyük parçalara (potpuri için) veya ince şeritlere (yağları aşılamak için) kesmek isteyebilirsiniz. Ne için isterseniz isteyin, aynı oranda kurumaları için parçaların eşit büyüklükte olması gerekir.
  4. Bunları yağlı kağıt kaplı bir fırın tepsisine yayın. Fırın tepsisinin üzerine bir parça parşömen kağıdı yerleştirin. Daha sonra kabukları parşömen kağıdının üzerine üst üste gelmeyecek şekilde tek kat halinde yerleştirin.
  5. Kabukları 93 °C'de 30 ila 60 dakika pişirin. Fırınınızın genellikle 93 °C olan mümkün olan en düşük ayarda olmasını istiyorsunuz. Yanmadıklarından emin olmak için kabukları sık sık kontrol edin. Kabuklar sertleşip kıvrıldığında işlem tamamdır. Tepsiyi fırından çıkarın ve kabukların tamamen soğumasını bekleyin.
  6. İstenirse kurutulmuş portakal kabuklarını öğütün. Kabukları öğütme veya bütün olarak bırakma kararı, onları nasıl yemeyi planladığınıza veya başka şekilde kullanmayı planladığınıza bağlı olacaktır.
  7. Bunları buzdolabında hava geçirmez bir kapta 3 aya kadar saklayın. Portakal kabuklarını saklamak için bir kavanoz veya kap işe yarayacaktır ve buzdolabında 3 aya kadar dayanabilirler. Bu yöntemi limon ve misket limonu dahil diğer turunçgillerin kabuklarını kurutmak için de kullanabilirsiniz.


Kurutulmuş Portakal Kabuğu Nasıl Kullanılır?

  1. Kurutulmuş portakal kabuklarını çaya ekleyin. En sevdiğiniz taze demlenmiş çayın içine bir veya iki dilim kurutulmuş portakal kabuğu koyun. Portakal aroması özellikle yeşil veya siyah çayla birlikte çok lezzetli olur.
  2. Yağı kurutulmuş portakal kabuğu şeritleriyle doldurun. Bir kavanoza 60 ml yağ (zeytin veya hindistancevizi gibi) koyun ve birkaç dilim kurutulmuş portakal kabuğu ekleyin. Ne kadar çok eklerseniz portakal aroması o kadar yoğun olur. Kavanozu sıkı bir kapakla kapatın ve portakalların yaklaşık bir hafta boyunca yağda demlenmesine izin verin.
  3. Tuzu öğütülmüş portakal kabukları ve otlar ile tatlandırın. En sevdiğiniz tuzla dolu bir kavanoza öğütülmüş portakal kabuklarını ve kurutulmuş kekik veya biberiyeyi ekleyin. Tüm malzemeleri iyice karıştırın ve aromalı tuzu kullanarak bir sonraki yemeğinize ekstra boyut katın. Aynı zamanda harika bir ev yapımı hediye fikridir.
  4. Portakal kabuğu şekeri peelingi yapın. 1 su bardağı (225 g) şeker, 1⁄2 su bardağı (120 ml) hindistancevizi yağı ve 1 yemek kaşığı (14,8 ml) (12,5 g) öğütülmüş kurutulmuş portakal kabuğunu bir kasede birleştirin. Tüm malzemeleri birleştirmek için iyice karıştırın, ardından karışımı bir kavanoza aktarın ve kapağını kapatın. Pürüzsüz, portakal kokulu bir cilt için duşta vücudunuzu fırçalamak için kullanın.

Şunlara da göz atın;

  1. Portakal kabuğu yenir mi?
  2. Şekerlenmiş portakal kabuğu nasıl yapılır?
  3. Portakal kabuğu tozu nasıl yapılır?
  4. Portakal kabuğuyla ne yapılır?

Haber Kategorileri

Mutfak Tüyoları

Lezzetli Haberler

Yılbaşı Pastaları: Yeni Yıla Özel 32 Yılbaşı Pastası Tarifi
Pişmemiş Hindi Nasıl Saklanır?
Yılbaşı Kekleri: Yeni Yıl Sofralarını Renklendirecek 20 Yılbaşı Keki
Karton Bardaktan Kahve İçmek Neden Tehlikeli?
Glaze Tekniği Nedir, Glaze Nasıl Yapılır?
2024'te YouTube Kanalımızda En Sevilen 10 Video