Ev Yapımı Çorbayı Buzdolabında Ne Kadar Süre Saklanabilir?
Ev yapımı çorba hafif ve lezzetli bir başlangıç için iyi bir tercihtir. Aynı zamanda öğün olarak da tüketilebilir. İşte, ev yapımı çorbayı buzdolabında ve dondurucuda ne kadar süre saklayabilirsiniz:

Bir tencere ev yapımı çorba, yoğun bir hafta boyunca yemek hazırlamayı veya soğuk bir günde rahatlatıcı bir yemeği kolaylaştırır. Bu aynı zamanda buzdolabının arkasında kalan et suyu, sebze ve otları bozulmadan tüketmenin sürdürülebilir bir yoludur. Sıfırdan çorba yapmak için harcanan onca çabaya rağmen, kesinlikle bozulmasını istemezsiniz. Bir oturuşta bitirilemeyecek kadar büyük bir tencere yaparsanız bu özellikle önemlidir.

Diğer artık yiyecekler gibi, ev yapımı çorba da buzdolabında üç ila dört gün boyunca güvenle saklanabilir. Buna balık, et ve kümes hayvanları içeren çorbalar ve güveçler dahildir. Çorba bu süre içinde tüketilmeyecekse dondurucuda dört aya kadar saklayın. Elbette çorba çok daha uzun süre dondurulabilir ancak kalitesi ve tadı zamanla olumsuz etkilenecektir ve lezzetli çorba için harcanan tüm çabanın boşa gitmesini istemezsiniz.


Kalan Çorbanıza Tarih Eklemeyi Unutmayın

Ev yapımı çorbayı buzdolabında saklamak için eğer fazla kalmadıysa pişirildiği tencerede saklayabilirsiniz. Aksi takdirde, herhangi bir bakteri veya küf oluşma riskini azaltmak için çorba, kapağı düzgün şekilde kapanan, hava geçirmez cam veya plastik kaplara yerleştirilmelidir. Ayrıca buzdolabındaki diğer yiyeceklerle çapraz bulaşmayı da önler. Dondurmak için, kalan çorbayı hava geçirmez, dondurucuya uygun bir kaba aktarın ve çorba dondukça genleşeceği için kabı aşırı doldurmadığınızdan emin olun. Çok miktarda çorba saklıyorsanız, onu daha küçük porsiyon boyutunda kaplara ayırın. Ve her bir kabı tarihle etiketlemeyi unutmayın, böylece ne kadar süreyle saklandığını bilirsiniz.

Dondurulmuş çorbayı yemek istediğinizde, tencerede veya mikrodalgada buzunu çözmeden tekrar ısıtabilirsiniz. Donmuş bir çorba bloğunu ısıtmanın daha uzun süreceğini unutmayın. Çorbayı ısıtmadan ve servis yapmadan önce çözmek için, çorbayı buzdolabına koyun (ve sabırla bekleyin) veya mikrodalganın buz çözme ayarını kullanın. Ve eğer buzu çözülmüş veya yeniden ısıtılmış çorbanın tamamını yemezseniz, dört güne kadar tekrar buzdolabına koymak güvenlidir.

Şunlara da göz atın;

  1. Çorba tarifleri
  2. Çorba buzlukta nasıl saklanır?
  3. Çorba yapmanın püf noktaları nelerdir?
  4. Çorbayı kaynatırsanız ne olur?
  5. Artık çorba ile makarna sosu nasıl yapılır?

Haber Kategorileri

Yiyecek Saklama

Lezzetli Haberler

İstanbul'un Şömineli Mekanları: İçinizi Isıtacak 12 Mekan
Fransa'nın Sokak Lezzetleri: Fransız Usulü 10 Sokak Lezzeti
Karbonat Cilt İçin Güvenli Mi?
Taste Atlas Dünyanın En Trend Yiyeceklerini Açıkladı: Listede Türkiye'den 3 Lezzet Var
21 Kasım 2024 Masterchef: İkinci Eleme Adayı Belli Oldu!
Pizza Kaç Kalori? Nasıl Hesaplanır?