Sulu yemekler, Türk mutfağının en sevilen tariflerini içerisinde barındırır. Genellikle et ile zenginleştirilen bu yemekler, sağlık açısından oldukça faydalıdır. Ancak bu kez menüsünde et kullanmak istemeyenler için, etsiz sulu yemek tariflerini yazımızda derledik. İşte, mutlaka denemeniz gereken 14 etsiz sulu yemek tarifi:
Taze bamya ve zeytinyağlı sos ile hazırlanan bamya pilaki, fırında pişirildikten sonra servis edilir. Lezzetini artırmak için, üzerine limon dilimleri eklenebilir. Kabak, domates ve soğan ile hazırlanan bu yemek, ortalama 20-25 dakika içinde sofralardaki yerini alır. Kalorisi düşük olduğu için, diyet listelerine de ekleyebilirsiniz. Hint mutfağına ait bir yemek olan kabuli chana, nohut, zencefil ve zerdeçal ile hazırlanır. Baharatlarla zenginleştirilir. Yeni tatlar denemek isteyenler için, ideal bir tariftir. Yalnızca 6 malzemeden oluşan kaşkarikas, 15 dakikalık hazırlama, 20 dakikalık pişirme süresine sahiptir. Servis için, üzerine ince kıyılmış dereotu eklenebilir. Brüksel lahanası ile kolayca hazırlayabileceğiniz bu yemek, krema ve vişne kurusu ile tatlandırılır. İsteğe göre et yemeklerinin yanında da sunulabilir. Yer elması, ülkemizde fazla tüketilmese de, diyet listelerinde mutlaka yer verilmesi gereken besinlerden biridir. Kuş üzümü ve tarçın ile zenginleştirilen bu yemeği, defterinize kaydetmeyi unutmayın. Bol baharatla zenginleştirilmiş mantar yemeğidir. Tarifte kestane mantarı ve garam masala baharatı kullanılır. Süzme yoğurt eşliğinde sunulur. Kara şimşek olarak da bilinen bu yemek, yeşil mercimek ile hazırlanır. İçeriğinde yüksek miktarda demir barındırır. Haftada 1 kez tüketilmesi gereken yemeklerden biridir. İnce bulgur ve nohut ile hazırlanan bu köfte, salçalı su içerisinde pişirilir. Üzerine limon suyu, nane ve pul biber ilave edilerek servis edilir. Görünümü ıspanak yemeğini andıran bu yemek, pazı sevmeyenleri kendine hayran bırakacak bir lezzettedir. Sağlıklı olmasının yanı sıra, pazı saplarını değerlendirmenin güzel bir yoludur. Patlıcan, domates, soğan ve maydanoz ile hazırlanan bu yemek, kısık ateşte pişirilerek hazırlanır. İsteğe göre sıcak veya soğuk bir şekilde servis edilebilir. Hatay mutfağıyla özdeşleşen bu yemek, patlıcan, domates ve baharatlarla hazırlanır. Yemeğin ismi 'Ancak şeyhler böyle şaşalı bir yemeği tatma şansına sahip olabilir.' düşüncesinden gelmektedir. Gaziantep yöresiyle özdeşleşen bir yemektir. Özellikle Ramazan ayında sahur vakitlerinde tüketilmesiyle bilinir. İnce bulgur ile hazırlanır, çorba niyetine içilir. Listemizin sonunda ise, sizlere semizotu yemeğini öneriyoruz. Havuç, semizotu ve salça ile hazırlanan bu yemek, sağlıklı beslenmek isteyenlerin mutlaka denemesi gereken tariflerden biridir. Şunlara da göz atın;