Et Marinasyonunuza Neden Bal Eklemelisiniz?
Başak Öngel Lezzet Dergisi Editör/Şef
34 Tarif       7 Takipçi
Etlerin tadını değiştirmek istediğinizde, lezzetli bir marine kullanmak bunu yapmanın en iyi yollarından biridir. Et marinasyonuna bal eklendiğini tariflerde görmüş olabilirsiniz. Bunun sebebi nedir?

Etlerin tadını değiştirmek istediğinizde, lezzetli bir marine kullanmak bunu yapmanın en iyi yollarından biridir. Etlerinizin zengin bir tat karışımı içinde yıkanmasına izin vermek, damak tadınıza yeni bir derinlik katacaktır. Bir turşunun yapısı basittir. Üç bileşenden oluşur: bir yağ, bir asit ve baharatlar ve tuzlardan tatlı bileşenlere kadar değişebilen çeşni. Ancak iyi bir turşu, bir yiyeceğin sadece lezzetini değiştirmekle kalmaz, aynı zamanda dokusunu da mümkün olan en iyi şekilde değiştirir. Bu özellikle biftek gibi proteinler için geçerlidir.

Tüm farklı kesimlerden soslar ve mükemmel pişmiş biftekler el ele gider. Bir turşu, süreçte eti yumuşatırken tuzlu, tatlı ve baharatlı unsurları aşılayacaktır. Bifteklerinizi bu özel yapım çözümlerde ne kadar süre beklettiğiniz, etin pişirildikten sonra ne kadar lezzetli ve sulu olacağını etkileyebilir. Ama bir dahaki sefere çırparken bal eklemeyi düşünebilirsiniz. Bal, et için bir göstericidir. Süper güçleri, sadece tatlılık eklemenin ötesine geçer.

Bal, Suların Kilitlenmesine Yardımcı Olur

Marine edilmiş bal, tüm bu lezzetli biftek sularının ait oldukları yerde, bifteğin içinde kalmasına yardımcı olabilir. Bunun nedeni büyük ölçüde balın higroskopik olmasıdır, bu da nemi çekmesi ve yapabildiği kadar uzun süre tutması anlamına gelir. Biftek için bir turşuda bal kullandığınızda, ağzınızı sulandıran o etli ısırık yaratmanıza yardımcı olur ve hangi etobur bunu istemez?

Bal, aynı zamanda, bir bardak su için kapmanıza neden olacak aşırı baharatlı malzemelerin olmadığı bir turşuya mükemmel tatlı bir katkıdır. Bunu, balın diğer çeşnilerin ve baharatların ete yapışmasına yardımcı olan yapışkan süper yapıştırıcı benzeri özelliklerine tebeşirle yazın. Bu altın şurup aynı zamanda pişerken karamelleşir, en sevdiğiniz bifteklerin kızarmasına yardımcı olur ve ince bir tatlılık katarken güzel bir kabuk oluşturur.

Biftek marinesine bal eklemenin başka avantajları da vardır. Bal doğal bir koruyucu görevi gördüğünden, bu sıvıyı bir miktar karıştırıp buzdolabında hava geçirmez bir kapta bir haftaya kadar saklayabilir, hatta daha sonra kullanmak üzere dondurabilirsin

Şunlara da göz atın;

  1. Balık nasıl marine edilir?
  2. Et nasıl marine edilir?
  3. Et tarifleri
  4. Et mühürleme teknikleri 
  5. Et marine sosları

Haber Kategorileri

Malzeme Rehberi

Lezzetli Haberler

Balıksız da Mümkün! Omega-3 ve Protein İçeren 9 Alternatif
Sağlığın Geleneksel Hali: Pestilin Faydaları ve Tarihi
Chia Tohumu Nasıl Saklanır: Bozulduğunu Gösteren 5 İşaret
Sıcak Günlerin Kurtarıcısı: Dünyanın En İkonik Dondurmaları
Pekmez Mi, Bal Mı: Hangisi Kilo Verdirir?
Peynir Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler