Bodrum Makarnacı By Koko nasıl kuruldu?
Biz, eşim Rita ile beraber 2010’da sağlık sorunlarımız nedeniyle Bodrum’a yerleştik. İlk senemizde emeklilik hayalleri ile başladığımız yolda kendimizi küçük bir ocak üzerinde eşimize, dostumuza hazır makarna pişirip farklı soslar denerken bulduk. Bu süreç başlarken Rita, İtalyan mutfağı eğitimi almaya başladı. Ardından süreç o kadar güzel ilerledi ki kendimizi kendi makarnamızı üretirken bulduk. İlk önce üretim bölümü kurduk. Hayal edemeyeceğimiz profesyonel bir mutfağa ve evde hissettiren bir restorana dönüştük. Tepkiler çok olumlu ve çok hızlı oldu. Bizi bugünlere getiren temel taşların başında bizi ve yemeklerimizi seven misafirlerimiz oldu.
Makarnalarınızın en belirgin özellikleri neler?
Menümüzde yaklaşık 37 çeşit makarna ve sos mevcut. Tüm makarnaları üretim bölümümüzde kendimiz hayata geçiriyoruz. Tamamen doğal ve katkısız şekilde üretiliyor ve sonrasında da yine bizim tarafımızdan hazırlanan özel soslar eşliğinde misafirlerimize servis ediliyor.
Üretim aşamasında nasıl bir yol izliyorsunuz?
Bu işin en temel kısmı üretim… Makarna çok nazik bir ürün olduğundan ununu, yumurtasını, kurutulmasını, suyunu, tüm malzemeleri hissetmelisiniz… Hamuru severek, onu tanıyarak en doğru formuna ulaşabilirsiniz.
Mutfak prensiplerinden bahseder misiniz?
Bizim mutfağımız ilk prensibi ‘“Nasıl bulduysan o şekilde bırak…” Yaz sezonunda yoğun geçen akşamların sonunda bile mutfakta tek bir yağ izi bırakmadan o mutfaktan ayrılmak bizim temel prensibimiz. Sabah mis gibi bir mutfağa uyanmak bizim açımızdan mükemmel bir his ve rahatlık. Bunun dışında kıyafet, el temizliği, kişisel hijyen mutfakta dikkat ettiğimiz önemli detaylar arasında.
Bodrum’da olamayıp, makarnalarını tadabilmek isteyenler için online satış fırsatı da sunuyorlar. Detaylı bilgi için @bodrummakarnaci Instagram hesaplarını inceleyebilirsiniz.
LEZZETLİ BİR MAKARNA TARİFİ
Sos için: Hazırlanışı: İşte doğal makarna çeşitleri: