Emeklilik hayalinden Bodrum Makarnacı'ya: Lezzetli makarnanın püf noktaları ne?
Lezzetli bir makarnanın sırrını işin ustasından almaya ne dersiniz? Bodrum Makarnacı By Koko’nun sahiplerinden Koko Fesçi, eşi Rita Fesçi ile çıktıkları doğal makarna yolculuğuna nasıl başladıklarını anlattılar, hem de şef elinden çıkmışçasına hazırlanan makarnanın sırlarını verdiler...

Bodrum Makarnacı By Koko nasıl kuruldu?

Biz, eşim Rita ile beraber 2010’da sağlık sorunlarımız nedeniyle Bodrum’a yerleştik. İlk senemizde emeklilik hayalleri ile başladığımız yolda kendimizi küçük bir ocak üzerinde eşimize, dostumuza hazır makarna pişirip farklı soslar denerken bulduk. Bu süreç başlarken Rita, İtalyan mutfağı eğitimi almaya başladı. Ardından süreç o kadar güzel ilerledi ki kendimizi kendi makarnamızı üretirken bulduk. İlk önce üretim bölümü kurduk. Hayal edemeyeceğimiz profesyonel bir mutfağa ve evde hissettiren bir restorana dönüştük. Tepkiler çok olumlu ve çok hızlı oldu. Bizi bugünlere getiren temel taşların başında bizi ve yemeklerimizi seven misafirlerimiz oldu.


Makarnalarınızın en belirgin özellikleri neler?

Menümüzde yaklaşık 37 çeşit makarna ve sos mevcut. Tüm makarnaları üretim bölümümüzde kendimiz hayata geçiriyoruz. Tamamen doğal ve katkısız şekilde üretiliyor ve sonrasında da yine bizim tarafımızdan hazırlanan özel soslar eşliğinde misafirlerimize servis ediliyor.


Üretim aşamasında nasıl bir yol izliyorsunuz?

Bu işin en temel kısmı üretim… Makarna çok nazik bir ürün olduğundan ununu, yumurtasını, kurutulmasını, suyunu, tüm malzemeleri hissetmelisiniz… Hamuru severek, onu tanıyarak en doğru formuna ulaşabilirsiniz.


Mutfak prensiplerinden bahseder misiniz?

Bizim mutfağımız ilk prensibi ‘“Nasıl bulduysan o şekilde bırak…” Yaz sezonunda yoğun geçen akşamların sonunda bile mutfakta tek bir yağ izi bırakmadan o mutfaktan ayrılmak bizim temel prensibimiz. Sabah mis gibi bir mutfağa uyanmak bizim açımızdan mükemmel bir his ve rahatlık. Bunun dışında kıyafet, el temizliği, kişisel hijyen mutfakta dikkat ettiğimiz önemli detaylar arasında.


Bodrum’da olamayıp, makarnalarını tadabilmek isteyenler için online satış fırsatı da sunuyorlar. Detaylı bilgi için @bodrummakarnaci Instagram hesaplarını inceleyebilirsiniz.


LEZZETLİ BİR MAKARNA TARİFİ


Sos için: 

  1. 1 paket krema
  2. 1 adet rendelenmiş domates
  3. Yarım diş ezilmiş sarımsak
  4. 1 avuç taze fesleğen
  5. 1 tatlı kaşığı tereyağı
  6. Tercihe göre rendelenmiş parmesan
  7. Birer tutam tuz ve karabiber

Hazırlanışı:

  1. Makarnayı 7-8 dakika haşlayın ancak sudan geçirmeden bekletin. 
  2. Fesleğeni ince ince doğrayarak biraz zeytinyağı ve sarımsak ile beraber rondodan geçirin.
  3. Öncelikle tencerede tereyağını eritip, ezilmiş sarımsakları biraz çevirin. 
  4. Ardından rendelenmiş domates ve yoğun kıvamlı fesleğeni tencereye ekleyin. 
  5. Biraz karıştırdıktan sonra üzerine kremayı ekleyip bir dakikadan daha az bir süre karıştırıp üzerine makarnayı koyun ve sos ile makarna bütünleşecek biçimde karıştırın.
  6. Sosun daha sulu olmasını isterseniz makarnayı haşlarken suyundan bir kepçe alıp sosa ekleyebilirsiniz. 
  7. Servis ederken parmesan rendesi, karabiber taneleri serpiştirerek servise hazır hale getirebilirsiniz.




İşte doğal makarna çeşitleri:

  1. Tagliatelle 
  2. Sade 
  3. Ispanaklı 
  4. Fesleğenli 
  5. Acı biberli 
  6. Pancarlı 
  7. Tam buğdaylı 
  8. Çemenli 
  9. Mürekkep balıklı 
  10. Kırmızı havuçlu 
  11. Karışık sebzeli 
  12. Penne 
  13. Sade 
  14. Çimdik çocuk makarnası 
  15. Karışık sebzeli 
  16. Sade
  17. Siyah havuçlu 
  18. Ispanaklı

Haber Kategorileri

Mekan Rehberleri

Lezzetli Haberler

Kokoreç Nasıl Pişirilir?
Muz Nasıl Seçilir: Muz Alırken Bilmeniz Gereken 6 İpucu
24 Kasım 2024 Masterchef'e Veda Eden İsim Belli Oldu!
Uzun ve sağlıklı bir yaşam için her gün uyulması gereken 7 öneri
İstanbul'un Şömineli Mekanları: İçinizi Isıtacak 12 Mekan
Fransa'nın Sokak Lezzetleri: Fransız Usulü 10 Sokak Lezzeti