Sonbahar ve kış aylarında oldukça popüler olan elma şırası ya da apple cider, elma suyu ile hazırlanan içecektir. Evde kolayca hazırlanabilir. Elma şırası, preslenmiş elma suyundan yapılan, alkol içermeyen, ham, filtrelenmemiş, şekersiz bir içecektir.
Elma şırası, apple cider adı verilen fermente edilmiş, alkollü bir içeceğe dönüştürülebilir. Soğuk, sıcak veya oda sıcaklığında tüketilebilir. Hem elma suyu hem de elma şarabı, preslenmiş elma suyundan yapılır. Elma şırası ile elma suyu arasındaki temel fark, bunların nasıl işlendiğidir. Elma şarabı ham, filtrelenmemiş ve şekersizdir ve genellikle pastörize edilmemiş olarak satılır (bu da onu bozulabilir hale getirir ve neden soğutma gerektirdiğini gösterir). Elma suyu, posa ve tortuyu çıkarmak için filtrelenir, ardından raf ömrünü uzatmak için pastörize edilir. Bazen elma suyuna tatlandırıcı da eklenir. Üretim süreci aynı zamanda elma şarabı ile elma suyu arasında lezzet, görünüm ve doku açısından da farklılıklar yaratır. Elma şırası filtrelenmediğinden, opak, bazen bulanık bir görünüme, belirgin bir dünyevi ve keskinliğe sahip konsantre bir elma aromasına ve daha keskin bir ağız hissine sahip olma eğilimindedir. Filtrelenen elma suyu daha şeffaftır, tadı daha tatlıdır ve ağızda daha yumuşak, daha yuvarlak bir his verir. Elma şırasının nasıl yapıldığını öğrenmek kolaydır ve muhtemelen evde aletlerin çoğuna sahipsiniz. Özellikle kendi elmalarınızı topladıysanız, eğlenceli bir sonbahar projesi olur. İhtiyacınız olacaklar: 4 elma, bir bıçak, kesme tahtası, mutfak robotu, patates ezici, gıdaya uygun ince ağlı torba (veya tülbent) ve bir kase (veya sıvı ölçüm kabı) Şunlara da göz atın;Elma Şırası ( Apple Cider) Alkol İçerir mi?
Elma Suyu ile Elma Şırası Arasındaki Fark Nedir?
Elma Şırası Nasıl Yapılır?