Mutfak Festivali Omnivore Food Festival
Dünyanın ilk Gezici Mutfak Festivali Omnivore Food Festival, 4 yıl aradan sonra sahnesinde yıldızları ağırladı.

Dünyanın ilk Gezici Mutfak Festivali’ Omnivore Food Festival’in bu yılki son durağı yine İstanbul oldu. Omnivore İstanbul ayağı, 4 yıl aradan sonra 15-16 Ekim’de The Seed İstanbul sahnesinde mutfağın yıldızlarını ağırladı. Türkiye'de ilk kez duyurulan Michelin Guide İstanbul'un 2023 restoranları ödül töreninde 1 Michelin Yıldızı’na layık görülen Şef Maksut Aşkar ve Michelin Rehberi’nde yerini alan Şef Murat Deniz Temel de sunumlar gerçekleştirdi.


Paris, New York, Montreal, Şangay, Moskova, Londra, Rio de Janeiro gibi dünyanın 3 kıtası ve farklı şehirlerini gezen Omnivore Food Festival, Türk şeflerle buluşturdu. Sirha Omnivore İstanbul, 4 yıl aradan sonra Michelin yıldızlı şefleriyle 15-16 Ekim’de, Hybrid Community iş birliği ile The Seed’de gerçekleşti.


Türk Şefler Deneyimlerini Paylaştı

İki farklı bölümden oluşan Omnivore, genç yetenekleri, ünlü şeflerle buluşturan Masterclass, İstanbullu yemek severleri buluşturdu. Ayrıca bu seneye özel ilk kez gerçekleşen ‘Liquid Stage’de de farklı kokteyller deneyimlendi. Festivalde, 11 Ekim’de gerçekleşen Michelin Guide İstanbul'un 2023 restoranları ödül töreninde 1 Michelin Yıldızı’na layık görülen Neolokal Restoran’ın Şefi Maksut Aşkar ve Michelin Rehberi’nde yerini alan Alaf Restoran’ın Şefi Murat Deniz Temel de yer aldı.


Omnivore Food Festival’e katılan diğer şeflerden bazıları ise; Mustafa Otar, Yaren Çarpar, Cihan Kıpçak, Sinan Budeyri, Bora Bozankaya, Murat İlke Özipek, Pınar İshakoğlu ve Can Aras oldu.


GL Events Exhibitions Türkiye Genel Müdürü Gülperi Erkanlı, “Uzun bir aradan sonra gerçekleşen Sirha Omnivore Istanbul’da, mutfaklarında yaratıcılıklarını, heyecanlarını, tutkularını özgürce hayata geçiren şeflerimiz, Omnivore aracılığıyla bu becerilerini, deneyimlerini, duygularını, teknik ve malzemeleriyle harmanlayarak katılımcılarımıza sundu. Etkinliğimizde Michelin yıldızlı ve Michelin listesinde yer alan şeflerin olması bizim için çok kıymetliydi. Sirha Omnivore İstanbul ile kaldığımız yerden devam edeceğiz.” dedi.


Hybrid Community Kurucusu Kreatif Direktörü Gözde Yolaç Savaş ise; “Omnivore İstanbul, ziyaretçilerine de yeni konseptler keşfetme ve yeni ürün veya ekipman inovasyonları deneyimleme şansı sundu. Michelin yıldızlı şeflerimiz de festivalimize ayrı bir değer kattı. Bütün değerli şeflerimize etkinliğimize kattıkları lezzet, başarı, tecrübe ve şovlar için teşekkür ederim” şeklinde konuştu.

Haber Kategorileri

Söyleşiler

Lezzetli Haberler

Americano Nedir, Nasıl Yapılır?
Pizza Kaç Kalori? Nasıl Hesaplanır?
Mehmet Yaşin: Bizde glutensiz beslenmek moda oldu
Hangi Burç Hangi Keki Sever?
Sirke Anası Yenir Mi?
20 Kasım 2024 Masterchef: İlk Oyunun Kazananı Belli Oldu!