Dondurulmuş Somonu Çözmeden Pişirebilir Misiniz?
Dondurucunuzda genellikle acil zamanlar için hazırlanmış donuk gıda ürünleri bulunur. Dondurucunuzdaki somonu önceden çıkarmadıysanız donuk şekilde pişirilir mi merak ediyor olabilirsiniz. İşte, dondurulmuş somonu çözmeden pişirebilir misiniz:

Hem profesyonel hem de amatör aşçılar, özellikle mutfakta zaman planlaması söz konusu olduğunda, beklentilerin gerçekle uyuşmadığı telaşlı anlarla karşı karşıya kalır. Balığı pişirmeden önce çözmenin gerçekten gerekli olup olmadığını merak ederek donmuş somon tuğlalarına baktığınız geceler için, sizin için cevaplarımız var.

Dondurulmuş somon genellikle taze fileto satın almaktan daha ucuzdur, bu nedenle dondurucunuzu donmuş balık parçalarıyla doldurmak, özellikle yoğun hafta sonlarında yemek masasına sağlıklı ve lezzetli yemekler hazırlamanıza yardımcı olabilir. Somon tipik olarak suda, buzdolabında ve hatta mikrodalgada çözülürken, bu akşamki yemek için ne hazırlamayı umduğunuza bağlı olarak o somon filetoyu hiç çözmeniz gerekmeyebilir.

Dondurulmuş balıkları çözmek için buzdolabına koymayı unutmak akşam yemeği planlarınızın sonu değil, ancak herhangi bir şey pişirmeye başlamadan önce, elinizdeki donmuş somonun boyutunu not edin. Tariflerde donmuş fileto kullanmak, daha küçük balık parçaları için en iyi sonucu verir.

Dondurulmuş Somonu Pişirme Ve Haşlama

Hazırladığınız tarif, haşlanmış veya fırınlanmış somon gerektiriyorsa, balığı yaptığınız sabit sıcaklık, donmuş filetoları güvenli sıcaklıklarda pişirmenize yardımcı olabilir. Genel pişirme süresinin ayarlanması gerekecek — pişirmenin tarifin gerektirdiğinden yaklaşık %50 daha uzun süreceğini tahmin edin — çünkü balığın ortasının düzgün şekilde pişmesi daha uzun sürecektir, ancak kontrol edebilirsiniz. İşlem boyunca balığın sıcaklığı.

Dondurulmuş proteini tariflerinize dahil etmeden önce, derisinde oluşabilecek buzu gidermek için balığı duruladığınızdan emin olun. Bu bittiğinde filetonun kuru olduğundan da emin olmak isteyeceksiniz. Cildi yumuşatmak için kağıt havlu kullanabilirsiniz.

Baharatlar ve otlar, kaya gibi sert balığın derisine yapışmayacağından, donmuş parçayı birkaç dakika pişirmeniz, baharatlandırmak için filetoyu çıkarmanız ve ardından pişirmeyi bitirmek için tekrar fırına koymanız gerekir. Dondurulmuş somon da tavada kızartılabilir ve ızgaralara konulabilir, ancak balığı çözülmüş haline göre farklı bir şekilde ele almanız gerekir.

Izgara veya Kızartma Yapıyorsanız Değişebilir

Dondurulmuş somonu fırında pişirmek veya haşlamak sadece daha fazla pişirme süresi eklemek anlamına gelirken, ızgara veya kızartma yapıyorsanız pişirme işleminde daha büyük değişiklikler yapmanız gerekecektir.

Dondurulmuş somon parçalarını ızgara yapmak için, filetoları ızgaraya koymadan önce balığın üzerini seçtiğiniz marine ile kaplamak ve her bir parçayı sarmak en iyisidir. Somonun üzerini üzüm yaprağı veya mısır kabuğu ile kaplamak, balığın herhangi bir parçasının ızgaraya yapışmasını önleyecek ve değerli şebekenizin ızgara ızgaraları arasına düşmesini engelleyecektir.

Dondurulmuş somonu tavada kızartmak oldukça benzer bir işlemdir. Önce filetoyu buzdan arındırmak için yıkayın, somonu kurutun ve baharatsız balığı tavaya koyun. Ancak bir tarafı tavada kızarttıktan ve balığı ters çevirdikten sonra tercih ettiğiniz otları ve çeşnileri eklemeye başlayabilirsiniz. Ardından, proteinin düzgün pişmesini sağlamak için tavayı bir kapakla kapatın. Balığın dışı güzelce çıtır çıtır olacak şekilde balığı derili tarafı aşağı gelecek şekilde tavaya yerleştirin ve sonunda pelte gibi, sizi hayal kırıklığına uğratan bir yemek sunmayınız.

Fırında pişirmekten veya haşlamaktan biraz daha karmaşık olsa da, donmuş somonu ızgara yapmak veya tavada kızartmak hala çok basit ve haftanın herhangi bir gecesi tamamen yapılabilir. Bu ipuçlarını aklınızda bulundurun ve dondurucunuzu somonlayın, bir daha asla akşam yemeği için ilerisini düşünmek zorunda kalmayacaksınız.

Şunlara da göz atın;

  1. Somon nasıl çözülür?
  2. Somonun piştiği nasıl anlaşılır?
  3. Somon nasıl baharatlanır?
  4. Dondurulmuş somon nasıl pişirilir?

Haber Kategorileri

Gıda Güvenliği

Lezzetli Haberler

Tavuklu Salata Tarifleri: 10 Değişik Tavuklu Salata Tarifi
Kadıköy Burger Restoranları: Kadıköy’de mutlaka görmeniz gereken 13 hamburgerci
Mahlepli Tarifler: Mahleple Yapılan 10 Farklı Tarif
Karadeniz Mutfağından 14 Sevilen Yemek
Gözleme Yanına Çok Yakışacak 10 Tarif: Gözlemenin Yanına Ne Gider?
Denizli Kahvaltı Mekanları: Denizli'de Gidebileceğiniz 10 Kahvaltı Mekanı