Dondurucudan Çıkan Börek Nasıl Pişirilir?
Börek farklı versiyonları ile oldukça sevilen bir yemektir. Hazırlanıp dondurucuya atılabilir ya da piştikten sonra dondurucuda saklanabilir. Peki dondurucudan çıkan börek nasıl pişirilir?

Börek, Türkler’le birlikte Orta Asya’dan Anadolu’ya göç etmiş, bu arada yolda yeniliklere uğramış, sonra Osmanlı’yla Balkanlar’a yönelerek çok kültürlü, uzun tarihli ve global bir yiyecek haline gelmiştir. Türk mutfağının vazgeçilmezi haline gelen börek, pratik yapımıyla her öğünde tüketilebilir. Farklı versiyonları, kültürlere göre türleri vardır. Hemen hemen her sebze, et ürünü börek içerisine koyulabilir.

Kalabalık sofralarda, özel günlerde ve altın günlerinde tercih edilen börek yapımı oldukça kolaydır. Ancak müsait olduğunuz bir anda börek hazırlayarak dondurucunuzda saklayabilirsiniz. Dondurucunuzda börek bulunması işlerinizi kolaylaştıracaktır. Acil durumlarda kolayca pişirebilirsiniz.


Börek Nasıl Dondurulur?

  1. Öncelikle malzemelerinizi hazırlamakla başlamalısınız. Et ürünlerindense sebzeli harca sahip börekler daha uzun süre saklanır. Et ürünü içermeyenler 1 yıla kadar saklanabilirken, kıymalı börekler 6 aya kadar saklanabilir.
  2. Yufkanızı böreği nasıl hazırlayacaksanız ona göre kesilir. Gül böreği, sigara böreği ya da klasik rulo börek şeklinde yufkaları dilimledikten sonra harçlar yerleştirilir.
  3. Börek çeşidine göre harç sosu da eklenir. Ardından yağlı kağıt serili fırın tepsisi ayarlanır.
  4. Tepsiye börekler dizilir. Ardından dondurucuya tepsi yerleştirilir. 3-5 saat sonunda börekler buzdolabı poşetine ya da kaplara alınır.
  5. Tarih yazarsanız son kullanma tarihi hakkında kontrol sahibi olabilirsiniz.


Dondurucudaki Börek Nasıl Pişirilir?

  1. Dondurucudan çıkardığınız böreklerin yiyeceğiniz kadarını fırın tepsisine dizin.
  2. Eğer sigara böreği ise dondurucudan çıkardığınız buzunun çözülmesi için beklemelisiniz. Aksi halde yağda buz patlama yapabilir.
  3. Sigara böreği çözündükten sonra kızartılarak tüketilebilir.
  4. Diğer sardığınız börekler kızartılmayacaksa çözdürmenize gerek yoktur.
  5. Fırın tepsisine dizdikten sonra yumurta sarısı, susam ya da çörek otu dökülerek sıcak fırında pişirilebilir.

Pişmiş Börek Nasıl Dondurulur?

  1. Pişmiş böreklerinizin dondurucuda saklanma süresi iç malzemesine bağlıdır.
  2. Pişmiş böreklerinizi yağlı kağıt serili tepsiye dizin, ardından dondurucuda dondurun.
  3. Sonrasında kaplarda ya da buzdolabında saklayın.
  4. Pişmiş börekler dondurucudan çıkarıldığında tamamen çözülmesi beklenmelidir.
  5. Çözülen börekler sonrasında ısıtılarak tüketilebilir.

Şunlara da göz atın;

  1. Börek tarifleri
  2. Pişmiş ve pişmemiş börek nasıl saklanır?
  3. Börek hazırlarken yapılan hatalar nelerdir?
  4. Yöresel börek tarifleri
  5. Böreklik hamur nasıl yapılır?

Haber Kategorileri

Malzeme Rehberi

Lezzetli Haberler

Baby Shower İçin 12 İkramlık Tarif
Krem Şantili Tarifler: Mutlaka Denemeniz Gereken 15 Nefis Tarif
Yılbaşı Ağacı Nasıl Süslenir? 8 Adımda Süper Dekor
Havuçlu Kekinize Lezzet Katacak 10 Malzeme
Ayva Tatlısı Yaparken Bilmeniz Gereken 7 Püf Noktası
Yumurtasız Kahvaltı Tarifleri: Birbirinden Lezzetli 10 Tarif