Doğum günü, yıldönümü, kutlama gibi özel günlerin vazgeçilmezidir pastalar. Kimi zaman çikolata, kimi zaman da meyve, kimi zamanda farklı sos ve kremalarla süslenir. Küçük büyük demeden herkesin favorisi olan pastalar, kare, yuvarlak veya kalp şekli verilerek hazırlanır. Pastanın aralarında ve üst kısımlarında damak zevkine göre çilek, frambuaz, muz, yaban mersini, vişne gibi meyveler kullanılır. Ancak jölesiz pastalarda kullanılan özellikle muz, elma, armut gibi meyveler çok kısa sürede kararmaya başlar. Bu durum hem pastanın şık görünümünü, hem de lezzetini bozar. Tam da bu yüzden meyvelerin kararmasını önlemenizi sağlayacak en etkili yöntemleri sizlerle paylaşıyoruz.
Nişastalı Jel Tarifi
Malzemeler;
Yapılışı: Öncelikle suyu bir cezvenin içerisine alın. İçerisine 1 kaşık nişasta ve 1 kaşık toz şekeri ekleyip güzelce karıştırın. Orta ateşte köpük köpük olana kadar kaynatın. Su kaynamaya başladığında ocaktan alın ve soğumaya bırakın. Karışım soğuduktan sonra meyveleri bu karışıma batırın ve pastanın üzerine yerleştirin.
Limonlu Su Tarifi
Malzemeler;
Yapılışı: Su ve limon suyunu bir kasede karıştırın. Meyveleri bu suya batırarak pastanın üzerine dizebilirsiniz. Eğer limon tadını sevmiyorsanız, limon yerine portakal suyu da kullanabilirsiniz. Meyvelerin ekşimesini istemiyorsanız, meyvelerin kabuklarını soyduktan sonra ballı suda 1-2 dakika bekletmeniz yeterli olacaktır.
Şunlara da göz atın;