Dondurucuda Yanmış Yiyecekler Sizi Hasta Edebilir mi?
Dondurucu hayat kurtaran mutfak ekipmanlarından biridir. Mevsiminde aldığınız sebze, meyveyi ya da et ürünlerini rahatlıkla saklayabilirsiniz. Peki dondurucu yanığı olmuş yiyecekler sizi hasta eder mi:

Evde yemek yapmayı seviyorsanız, buzdolabınızın dondurucusunu sık sık kullanabilirsiniz; burada kalan çorbalar, güveçler, ekmekler ve kesilmiş meyve ve sebzeler daha sonraki bir tarihte keyifle saklanabilir. Modern dondurucular sevdiğimiz pek çok gıda ve malzemenin raf ömrünü uzatma konusunda son derece etkilidir ve dondurulmuş meyveler, tuzsuz tereyağı, bütün kümes hayvanları ve biftek gibi ürünler sekiz aydan bir yıla kadar oldukça uzun bir süre dayanabilir.

Ancak birçok gıda dondurucuda aylarca güvenle saklanabilse de, uzun süre dondurulmuş herhangi bir gıdanın en azından bir miktar dondurucu yanmasına neden olacağı neredeyse garantidir. Yani, bir dondurucunun envanterini çıkarıyorsanız ve bazı yemeklerinizin veya malzemelerinizin bu ince, donmuş buz kristallerinden bir katman edindiğini fark ederseniz, bunların gerçekten yemenin güvenli olup olmadığını merak ediyor olabilirsiniz.


Dondurucu Yanması Hasta Etmez

Dondurucu yanması, yiyecekler dondurucuda saklanırken nemini kaybettiğinde meydana gelen olaydır. Nem kaybı tüm dondurulmuş yiyeceklerde meydana gelir, ancak yiyeceklerin iyi paketlenmesi ve havayı mümkün olduğunca dışarıda tutacak şekilde sıkıca sarılması durumunda bu durum azalır. Hava içeri girdikçe nem dışarı sızarak donuk ve rengi solmuş bir görünüme yol açar. Ve dondurucuda yanmış yiyecekler çekici görünmese de, tüketilmesi tamamen güvenlidir.

Dondurucu yanması gıdaları yemeyi güvensiz hale getirmez veya gıda kaynaklı hastalık riskini artırmaz. Dondurucu yanığının etkilediği şey, yiyeceğin tadı ve dokusudur. Dondurucu yanığından en çok etkilenen etlerdir. Kötü bir tada ve dokuya sahip olabilir. Mümkünse etin dondurucuda kötü şekilde yanmış kısımlarının pişirmeden önce veya sonra kesilmesini önerilir.

Aksi takdirde, kötü tatları ve dokuları dengelemek için dondurucuda yanmış etlerin et suyunda yavaş yavaş pişirilmesini ve şifalı bitkilerle tatlandırılmasını önerilir. Bir dahaki sefere en sevdiğiniz yiyecekleri dondurucuda sakladığınızda, onları yeterince hazırladığınızdan emin olun; mümkün olduğunca fazla havayı dışarıda tutmak için fermuarlı plastik poşetler ve plastik ambalaj kullanın.

Şunlara da göz atın;

  1. Tavuğun dondurucu yanığı olup olmadığı nasıl anlaşılır?
  2. Derin dondurucu alırken nelere dikkat edilmelidir?
  3. Derin dondurucudaki gıdalar nasıl saklanır?
  4. Derin dondurucu nasıl temizlenir?

Haber Kategorileri

Sağlıklı Beslenme

Lezzetli Haberler

Americano Nedir, Nasıl Yapılır?
Pizza Kaç Kalori? Nasıl Hesaplanır?
Mehmet Yaşin: Bizde glutensiz beslenmek moda oldu
Hangi Burç Hangi Keki Sever?
Sirke Anası Yenir Mi?
20 Kasım 2024 Masterchef: İlk Oyunun Kazananı Belli Oldu!