Domates, günlük hayatta en çok kullanılan ve tüketilen besinlerden biridir. Kahvaltıdan akşam yemeğine, çorbadan makarnaya birçok farklı tarifte kullanılan domates, mutfağın demirbaşları arasında sayılır. Peki, domates hangi tariflerde kullanılır? İşte, domates ile kolayca hazırlayabileceğiniz birbirinden nefis 20 tarif:
Domates denildiğinde ilk akla gelen lezzetlerin başında menemen yer alır. Kahvaltıların vazgeçilmezi olan menemen, domates ve yumurtanın birleşiminden oluşur.
Domates, biber ve sarımsak ile hazırlanan domates sosu, hemen hemen birçok yemeğin yapımında kullanılır. Cam kavanozlarda muhafaza edilir.
Klasik pirinç pilavından sıkılanlar için nefis bir önerimiz var. Rendelenmiş domates ile hazırlanan bu pilav, hafifliği ile özellikle yaz aylarında tüketilmesi gereken tariflerden biridir.
Porsiyonu yalnızca 60 kalori olan domates çorbası, sıcak bir başlangıç yapmak isteyenler için idealdir. Videolu ve resimli anlatımıyla domates çorbasını kolayca hazırlayabilirsiniz.
İtalyan mutfağında sık sık tüketilen carpaccioyu, bu kez domates ile hazırlamaya ne dersiniz? Domates carpaccioyu, yemeklerin yanında sunabilirsiniz.
Domatesi salata yapımında kullanmak isteyenler için, avokado, mısır ve maydanoz ile hazırlanan nefis bir tarifimiz var. Düşük kalorili bu salatayı, diyet listelerine de ekleyebilirsiniz.
Cherry domates, nane ve sarımsak ile hazırlanan bu salata, özellikle et yemeklerinin yanına çok yakışır. Dilerseniz, biber ve patlıcan gibi farklı sebzeler de ekleyebilirsiniz.
''Domatesten reçel yapılır mı?'' diye merak edenler için çok lezzetli bir tarifimiz var. Sabah kahvaltılarını renklendirecek domates reçelini, mutlaka deneyin.
İtalyan mutfağında çok sevilen arabiata soslu makarnanın temelini domates ve penne makarnası oluşturur. Hem doyurucu, hem de pratik tariflerden biridir.
Chicago ile özdeşleşen ve Amerikan mutfağında çok sevilen deep dish pizza, domates sosuyla lezzetlendirilir. İsteğe göre sosis, salam gibi farklı malzemelerle zenginleştirebilirsiniz.
İspanyol mutfağı atıştırmalıklarından biri olan pan con tomate, tam buğdaylı ekmek ve domatesten oluşur. Özellikle kahvaltı ve brunchlarda sık sık tercih edilir.
Domatesi, hemen her yemeğin yapımında kullanılan salça yapmak için de kullanabilirsiniz. Yalnızca 3 malzemeden oluşan salçayı hazırladıktan sonra cam kavanozlarda muhafaza edebilirsiniz.
Domates ve zeytin ile hazırlanan kuskus, hafif yemek arayanların ilk tercihlerinden biridir. Videolu anlatımıyla kısa sürede hazırlayabilirsiniz.
Domates, fesleğen ve mozzarella peyniri ile hazırlanan turtalar, tuzlu tatlar sevenler için idealdir. Domatesli turtayı özellikle misafir ağırlarken ve davet sofralarında sunabilirsiniz.
Tavuk göğsü, domates ve mantar ile hazırlanan bu yemek, sofralarında İtalyan mutfağı lezzetlerine yer vermek isteyenlerin mutlaka denemesi gereken tariflerden biridir.
Domatesi sos haline getirerek kuzu pirzola gibi et yemeklerinin altında yemeğe tat vermek için de kullanabilirsiniz.
Cheesecake sevenleri böyle alalım. Bu kez domates, krem peynir ve çedar peyniri ile tuzlu cheesecake hazırlamak için kolları sıvıyoruz. Tarifi defterinize kaydetmeyi unutmayın.
Özellikle çay saatlerinde sunulan mini galetteleri, domates ve kekik ile süsleyerek şık sunumlu bir tarif hazırlayabilirsiniz.
İç harcı kıyma ve pirinçle doldurulan zeytinyağlı domates dolmasını, videolu anlatımına göz atarak kolayca hazırlayabilirsiniz. Yanında yoğurtla birlikte sunabilirsiniz.
Domatesi, hamburger, patates gibi tariflerde sık sık yer verilen ketçap yapımında kullanabilirsiniz. Tamamen doğal malzemelerle hazırlanan ketçabı, kapaklı bir kavanozda muhafaza edebilirsiniz.
Şunlara da göz atın;