Demi Şef Kimdir, Görevi Nedir?
Demi şef kimdir? Demi chef'in görevleri nelerdir? Demi chef olmak için hangi eğitimler alınır? Demi chef olmak için hangi özellikler gereklidir? İşte, Demi Chef ve görevleri:

Demi şef sözcüğü, Fransızcadan gelmektedir ve yarı şef anlamına gelir. Aşçıbaşına ve sous chef'e karşı sorumlu olan demi chef, komileri organize etmekten sorumludur. Aşçıya ve sous chef'e bağlı olarak çalışan demi şefin mutfaktaki pozisyonu oldukça önemlidir. 

Demi Şefin Görevleri Nelerdir?

  1. Malzemelerin takibini düzenli bir şekilde sağlar.
  2. Menü için gereken malzemelerin ön hazırlığını yapar.
  3. Hazırlanacak tabak için gerekli olan garnitür benzeri malzemelerin ön hazırlığını yaparak aşçıbaşına yardım eder.
  4. Verilen reçetelere uyar ve reçetedeki tüm malzemeleri hazırlar.
  5. Şefin talimatlarına maksimum düzeyde uymak zorundadır.
  6. Çalışma alanının temizliği, düzeni, önlük temizliği, malzemeleri özenli kullanmak ve sıfır atık kurallarına uymak, demi şefin sorumlulukları arasındadır.
  7. Takım arkadaşlarının organize bir şekilde çalışmasını ve kurallara uymasını sağlar.
  8. Olumsuz bir durumda, bu durumu aşçı başına ve gıda güvenliği ekibine bildirmekle yükümlüdür. 

Demi Şef Nasıl Olunur?

Demi şef pozisyonu için, kişinin Gastronomi ve Mutfak Sanatları eğitimi almış olması gerekir. Mutfağın kendi içinde bir hiyerarşisi vardır. Bu yüzden üniversite eğitimlerini alan adaylar, staj yaparak en alt seviyeden başlayarak kendini yükseltebilir. Ek olarak MEB onaylı kurslara ve workshoplara katılarak, kendilerini mutfakta olmak istedikleri pozisyon için geliştirmeye devam etmeleri gerekir. 

Mutfak alanında eğitimi olmayanlardan, meslek liselerindeki ilgili bölümden mezun olması beklenir. Ayrıca çeşitli sertifika programları ve kurslarla kendini geliştirmesi de istenir. Demi şef olabilmek için hem eğitim durumu, hem de tecrübeleriniz oldukça önemlidir. Bu yüzden mutfak çalışmasına en alttan başlayarak yavaş yavaş yükselmek ve istenilen kademeye ulaşmak için özverili olmak gerekir.

Demi Şef'te Aranan Özellikler Nelerdir?

  1. Daha öncede söylediğimiz gibi demi şef olabilmek için, liseden mutfak bölümünü bitirmek veya üniversitelerde Gastronomi ve Mutfak Sanatları eğitimi almak gerekir.
  2. İşletmenin küçük veya büyük olup olmamasına bakılmaksızın, en alt pozisyondan başlayarak her türlü tecrübe edinilmelidir.
  3. Demi şef kademesine yükselmek için belli bir zamana ihtiyaç vardır. Bu zaman diliminde sabırlı ve kararlı olmak oldukça önemlidir.
  4. Demi şef olan kişilerin ekip çalışmasına yatkın olması gerekir. Bu sayede takım arkadaşlarıyla daha bütün bir şekilde çalışılır ve mutfakta düzen sağlanır.
  5. Kuvvetli iletişim becerilerine sahip olmak, demi şeflerde aranan bir özelliktir.
  6. Kriz yönetimi iyi olan kişiler, demi şeflik kariyerinde başarılı olabilir. 
  7. Sorumluluk sahibi olmak, verilen görevleri yerine getirmek ve mutfakta düzenli çalışmak da, demi şeflerde aranan özelliklerdir. 

Şunlara da göz atın;

  1. Exucutive chef kimdir?
  2. Sous chef kimdir?
  3. Soğuk şefinin görevleri nelerdir?
  4. Mutfakta garanticilik nedir?
  5. Gastronomi bölümü ne işe yapar?

Haber Kategorileri

Mutfak Tüyoları

Lezzetli Haberler

Saç Kavurmanın Yanına Ne Gider: 12 Tamamlayıcı Lezzet
Mandalina Kabuğunun Sağlığa 10 Faydası
Baby Shower İçin 12 İkramlık Tarif
Kabak Nasıl Dondurulur?
Beyaz Çayda Ne Kadar Kafein Var?
Ne verelim abime?