Çok Acı Salsa Sos Nasıl Düzeltilir?
Salsa sos çok acı olduysa o acıyı nasıl düzeltirsiniz? Sizler için anlattık. İşte, çok acı salsa sos nasıl düzeltilir:

Biberlerinizin tohumlarını çıkarmayı unutmuş veya bir çay kaşığı yerine bir çorba kaşığı kırmızı biber kullanmış olsanız da, salsayı çok baharatlı yapmak kolay bir hatadır. Ancak, tattığınızda kulaklarınızdan alevler fışkırıyorsa, yemeğinizi atmanıza gerek yoktur. Narenciye suyu, meyve veya süt ürünleri gibi soğutma malzemeleri eklemeyi deneyin. Deneysel olmak istemiyorsanız, baharatlı malzemeler olmadan başka bir parti yapın ve ardından orijinal parti ile birleştirin. Planladığınızdan iki kat daha fazla salsa alacaksınız.

Acıyı Azaltın

  1. Kırmızı salsalara daha fazla domates ekleyin. Salsanız domates bazlıysa, biraz daha doğranmış domates ekleyin. Herhangi bir ek bileşende olduğu gibi, gereken miktar partinizin boyutuna ve ne kadar yumuşak olmasını istediğinize bağlı olacaktır.
  2. Biraz narenciye, şeker veya bal alın. Asit ve tatlılık eklemek, baharatlı bir yemeği evcilleştirmenin iyi bilinen yollarıdır. Çeyrek limonun suyunu ve yarım çay kaşığı şeker veya balı sıkmayı deneyin.
  3. Bir kişniş ve narenciye püresi ile karıştırın. Kişniş ve narenciye muhtemelen orijinal tarifinizdeydi, bu yüzden biraz daha eklemek salsanızı çok dramatik bir şekilde değiştirmeden tonlamanıza yardımcı olacaktır. Bir düzine kadar kişniş dalının yapraklarını soyun, kabaca doğrayın, ardından meyve suyu veya misket limonu veya portakalla karıştırın.
  4. Doğranmış salatalık veya avokado deneyin. Salsa'nızı bir salatalık kadar serinletin! Salatalık veya avokado eklemek ısıyı hafifletebilir, ancak orijinal tarifte yer almamışlarsa salsanızın dokusunu ve lezzetini değiştirebilirler. Biraz denemeye açıksanız, salsa ile karıştırmak için birini veya her ikisini doğrayın.
  5. Ananas, şeftali veya kavun ile ısıyı azaltın. Salatalık veya avokadoda olduğu gibi, tatlı meyveler eklemek gerçekten orijinal tarifinizi değiştirir, ancak lezzetli bir şey bulabilirsiniz. Taze veya konserve ananas, olgun şeftali, karpuz, kavun veya bal özünü doğramayı deneyin. Meyveleri azar azar katlayın ve istediğiniz baharat seviyesine ulaştığınızda durun.
  6. Bir kaşık ekşi krema servis edin. Elinizde sadece ekşi krema varsa, şanslısınız - süt ürünleri güçlü bir baharat nötrleştiricidir. Salsa'nızı üstüne veya yanında bir kaşık ekşi krema ile servis edebilirsiniz. Farklı türde bir sos yapmaya açıksanız, yanığı azaltana kadar ekşi kremayı salsaya karıştırın.

Salsanızı İkiye Katlayın

  1. Baharatsız başka bir salsa partisi yapın. Orijinal tarifinize bağlı kalmak istiyorsanız, en iyi seçeneğiniz jalapeños, kırmızı biber veya diğer baharatlı malzemeler olmadan başka bir parti yapmaktır. Tomatillolarınızı kızartın, soğanlarınızı ve domateslerinizi doğrayın, kişnişinizi doğrayın, narenciyenizi sıkın ve tarifinize göre diğer hazırlıkları yapın.
  2. İki grubunuzu birleştirin. İkinci parti için malzemeleri satın alıp hazırladıktan sonra, bunları süper baharatlı salsa ile karıştırın. En büyük karıştırma kabınızı orijinal karışımla doldurduysanız, yaratıcı olmanız gerekebilir.
  3. Konserve yapmadan veya dondurmadan önce artık salsayı kaynatın. Partinizi ikiye katlamanın ana sorunu, çılgın miktarda salsa ile kalmanızdır. Arta kalan salsanızı konservelemeyi veya dondurmayı planlıyorsanız, su içeriğini azaltmak ve konserveleme işleminin önemli bir parçası olan mikropları öldürmek için kaynatmanız gerekir.
  4. Tarifinizin konserve yapmaya uygun olduğundan emin olun. Salsanın güvenli bir şekilde konservelenebilmesi için yeterince asidik olması gerekir, ancak tüm tarifler yeterli asit içermez. Tarifiniz konserveye uygun olup olmadığına dikkat etmelidir. Emin değilseniz, güvenli tarafta kalmak için dondurun. Dondurulmuş salsaları altı aya kadar saklayabilirsiniz.
  5. Salsanızı buzdolabında çözün. Salsanızı çözme zamanı geldiğinde, buzdolabı en iyi seçeneğinizdir. Buzdolabında yavaşça eritmek, çok sulu olmasını önlemeye yardımcı olacaktır. Büyük olasılıkla, yine de istediğinizden biraz daha fazla su içeriğine sahip olacaktır, ancak fazla sıvıyı çıkarmak için süzebilirsiniz.

Şunlara da göz atın;

  1. Salsa sos nasıl konserve yapılır?
  2. Sos tarifleri
  3. Domates sosundan domates suyu yapılır mı?
  4. Acı sos tüketmek sizin için iyi mi?

Haber Kategorileri

Malzeme Rehberi

Lezzetli Haberler

Americano Nedir, Nasıl Yapılır?
Pizza Kaç Kalori? Nasıl Hesaplanır?
Mehmet Yaşin: Bizde glutensiz beslenmek moda oldu
Hangi Burç Hangi Keki Sever?
Sirke Anası Yenir Mi?
20 Kasım 2024 Masterchef: İlk Oyunun Kazananı Belli Oldu!