Çizilen Bardaklar Nasıl Yenilenir: 3 Pratik Yöntem!
Sert su sebebiyle çizilen bardak ve tabakları kurtarmak artık çok kolay! Yalnızca doğal malzemeleri kullanarak bardaklardaki çiziklerden kurtulabilirsiniz. İşte, çizilen bardakları yenilemenin 3 basit yolu:

Suda çözünmeyen sert deterjanlar, yoğun yıkama, yemek artıkları, yüksek su sıcaklığı ve sert sular zamanla cam bardak ve tabakların parlaklığını kaybetmesine ve çizilmesine neden olabiliyor. Özellikle ince camdan oluşan bardak ve tabaklar bu durumdan daha fazla etkileniyor. Çizilen bardak ve tabakları yenilemek ise, evde bulunan doğal malzemeleri kullanmaktan geçiyor. Bu yazıda, çizilen bardakları eski parlaklığına kavuşturmak için uygulayabileceğiniz yöntemlerden bahsedeceğiz. 

Çizilen Bardaklar Nasıl Yenilenir?

  1. Sirke ve limon tuzu yöntemi

Öncelikle çizilen cam bardak ve tabakları geniş bir tencerenin içine dikkatlice yerleştirin. Bir paket karbonatı bulaşıkların üzerinde gezdirin. Ardından bir su bardağı sirke, bir çay bardağı parlatıcı ve yarım çay bardağı limon tuzu ekleyin. Ardından üzerine kaynar su ekleyin ve 30 dakika bekletin. Su soğuduğunda, bardakları tencereden çıkarıp bol suyla durulayın ve kurutmalığa aktarın. Bu karışım bulaşıkların eski parlaklığına kavuşmasını sağlar. 

  1. Diş macunu

Cam bardaklardaki çizikleri yok etmek için, yumuşak bir beze diş macunu ekleyin. Diş macununu camın üzerindeki çizik alanların üzerine uygulayarak yavaşça ovalayın. Bu işlemi çizikler tamamen kaybolana kadar tekrarlayın. Çizikler kaybolduğunda, mikrofiber bez yardımıyla diş macunu kalıntılarını temizleyebilirsiniz. 

  1. Karbonatlı su

Bir kabın içine 1 yemek kaşığı karbonat ve 1 yemek kaşığı suyu karıştırarak macun kıvamına getirin. Bulaşık süngerini bu karışıma batırın ve cam bardakların yüzeyindeki çizikleri dairesel hareketlerle ovalayın. Eğer çizik miktarı çok fazlaysa, karışımı aynı oranda artırabilirsiniz. Daha sonra bardakların dışına cam parlatıcı sıkın ve bol suyla ovalayın. Cam bardakları temizledikten sonra mikrofiber bez yardımıyla kurulayabilirsiniz. 

Cam Bardakların Çizilmesi Nasıl Önlenir?

  1. Cam bardakları kullanırken mutlaka servis altlıkları kullanın. 
  2. Cam bardakları bulaşık teli gibi sert temizleyiciler ile temizlemeyin. Bunun yerine mikrofiber bez ve bulaşık süngerinin yumuşak kısmını kullanabilirsiniz. 
  3. Temizlik bezi kullanırken, çiziğe neden olmaması için kirlerinden arınmış olmasına dikkat edin. 
  4. Cam bardakları elde veya bulaşık makinesinde yıkarken, suyun kireçsiz olmasına dikkat edin. Sert suları yumuşatmak için kireç önleyicilerden faydalanabilirsiniz.
  5. Bulaşık makinesinin kurutma fonksiyonu çalışmıyorsa, kısa zamanda yetkili servisten destek alın. 
  6. Bardakları bulaşık makinesinde yıkarken, mutlaka parlatıcı kullanın ve makinenin ilk rafına yarım limon ekleyin.

Şunlara da göz atın;

  1. Sararmış bardaklar nasıl temizlenir?
  2. Bardaklardaki çay lekesi nasıl çıkar?
  3. Bulaşık makinesi neden iyi yıkamıyor?
  4. Bulaşık makinesinde parlatıcı nasıl kullanılır?
  5. Bulaşık makinesi neden su boşaltmaz?

Haber Kategorileri

Temizlik Önerileri

Lezzetli Haberler

Kahvaltı Yapmak Neden Önemli?
İstanbul Kore Restoranları: En Lezzetli 10 Kore Yemeği Mekanı
Ev Yapımı 12 Çikolata Tarifi
Hamilelikte Mide Ağrısına Ne İyi Gelir?
24 Ekim 2024 Masterchef: 3. Dokunulmazlık Oynandı
Hindistan Cevizi Şekeri Sağlıklı Mı, Zararlı Mı?