Cheesecake'in Piştiği Nasıl Anlaşılır?
Cheesecake yaparken pişip pişmediğini tam olarak anlamıyorsanız, sizi böyle alalım. İşte, cheesecake'in piştiğini anlamanızı sağlayacak 4 pratik yöntem:

Cheesecake, yulaflı taban, peynirli krema ve sostan oluşan nefis bir tatlıdır. Hem görünümü, hem sunumu, hem de lezzetiyle herkesi kendine hayran bırakan bu tatlı, bir gece buzdolabında dinlendirildikten sonra servis edilir. Üzerinde limon, karamel ve meyveli soslar kullanılabilir. Cheesecake, yumuşak ve pürüzsüz bir kıvama sahip olduğu için, fırındayken pişip pişmediğini anlamak biraz zor olabilir. İşte, cheesecake'in piştiğini anlamanızı sağlayacak ipuçları:

  1. Pişirme termometresi

Termometre, özellikle mutfakta mutlaka kullanılması gereken aletlerden biridir. Termometrenin ucunu, kekik ortasına batırın. Kenarlar daha sıcak olabileceği için, orta kısımdaki sıcaklığı ölçmek daha doğru sonuç almanızı sağlar. Cheesecake'in ortası 66 dereceye ulaşmışsa, kek hazır demektir. Fırından çıkarıp tamamen soğuması için kenarda bekletebilirsiniz. Eğer daha düşük bir sıcaklıktaysa, bir süre daha bekleyip tekrar sıcaklığını ölçebilirsiniz. Cheesecake'in çatlamasını önlemek için, termometreyi aynı delikten ölçmeye özen gösterin.

  1. Kalıbı sallamak

Cheesecake, hala fırındayken, fırın eldiveni kullanarak kek kalıbını hafifçe sallayın. Kabı salladığınızda kekin ortasındaki alan hafifçe sallanıyorsa, cheesecake pişmiş demektir. Sallanan alan büyükse veya içerdeki sıvı kenarlardan yüzeye çıkıyorsa, cheesecake henüz pişmemiştir. Bu yüzden ısıtma işlemine devam edebilirsiniz. Eğer cheesecake'in ortası hiç sallanmıyorsa, bu durum çok piştiğini gösterir.

  1. Keke dokunmak

Ellerinizi sabun ve suyla güzelce yıkayın ve tamamen kurulayın. Cheesecake'in ortasına işaret parmağınızda hafifçe dokunun. Cheesecake'in yüzeyi biraz gevşek ama sağlamsa, pişmiş demektir. Parmağınız kekin içine batıyorsa veya hamur bulaşıyorsa, henüz pişmemiş demektir. 

  1. Kekin kenarlarını kontrol etmek

Cheesecake, piştikçe hafif kabarır ve kızarmaya başlar. Özellikle kenar kısımları, kahverengileşmeye başlar. Cheesecake dolgusu altın renginde değil, daha soluk olmalıdır. Dolgunun kenarlarındaki sertliği kontrol edin. Eğer sert değil de sıvıysa, henüz pişmemiştir. Kenarları hafif sertse ve kaptan dışarı çıkıyorsa, cheesecake pişmiştir. Ayrıca cheesecake piştikçe yüzey parlaklığını da kaybeder. 

Pişen cheesecake'i tamamen soğuyana kadar oda sıcaklığında bekletin. Ardından buzdolabına alın ve bir gece dinlendirdikten sonra servis edin.

Şunlara da göz atın;

  1. Cheesecake tarifleri
  2. Kış meyveli cheesecake tarifleri
  3. Cheesecake neden çatlar?
  4. Cheesecake kelepçeli kalıptan nasıl çıkarılır?
  5. Cheesecake nasıl dondurulur?

Haber Kategorileri

Pişirme Yöntemleri

Lezzetli Haberler

Krem Peynir Yerine Kullanılabilecek 9 Lezzet
İzmir Sushi Mekanları: İzmir'de Gidebileceğiniz 10 Sushi Mekanı
Çikolata Soslu Tatlılar: Çikolata Sosuyla Yapılan 14 Nefis Tarif
Sebzeli Kek Tarifleri: 10 Lezzetli Sebzeli Kek Tarifi
Soğuk havalarda cilt bakımı için 10 öneri
Bağırsakları Harekete Geçiren Besinler Nelerdir?