Buz Kalıplarında Neler Dondurulur?
Buz kalıbı nasıl kullanılır? Buz kalıplarının içerisine neler konulabilir? İşte, buz kalıplarında dondurabileceğiniz 15 farklı gıda:

Buz kalıpları, isminden anlaşılacağı gibi buz elde etmek için dolaplarda kullanılan eşyalardan biridir. Ancak günümüzde bu kalıpların içerisinde farklı besinlerin dondurulduğunu da görmüşsünüzdür. İşte bu yüzden, buz kalıplarında dondurabileceğiniz besinleri yazımızda derledik. Bu sayede besinlerin ömrünü uzatabilir, ihtiyaç duyduğunuzda hemen çıkarıp çözdürebilirsiniz. 

Buz Kalıbında Neler Dondurulur?

  1. Meyve püresi: Yaz ve kış meyvelerini püre haline getirin. Ardından bunları buz kalıplarına paylaştırarak dondurun. Böylece püreleri istediğiniz zaman kullanarak soğuk içecekler hazırlayabilirsiniz.
  2. Limon suyu: Artan limonların suyunu sıkıp kalıplarda dondurun. Daha sonra bu küpleri içtiğiniz suya ekleyin. Böylece daha sağlıklı bir içecek elde etmiş olursunuz.
  3. Aloe vera: Aloe veranın içindeki jeli kaşık yardımıyla çıkartıp kalıplara ekleyin ve dondurun. Bu jeli, yanık ve yaralanmalara karşı kullanabilirsiniz.
  4. Zeytinyağı: Zeytinyağını taze baharatlarla birlikte karıştırın ve kalıplara dökün. Dondurduğunuz küpleri çözdürerek, salata yapımında kullanabilirsiniz.
  5. Kahve: Hazırladığınız kahveleri kalıplarda dondurun. İstediğiniz zaman sütün içerisine bu küpleri ekleyerek lezzetli bir soğuk kahve hazırlayabilirsiniz.


  1. Smoothie: Smoothieleri buz kalıplarında dondurabilir, dilediğiniz zaman çözdürerek kullanabilirsiniz.
  2. Salça: Bozulmaya yaklaşan domates salçasını buz kalıplarında dondurarak daha uzun süre muhafaza edebilirsiniz.
  3. Yoğurt: Yoğurtları buz kalıplarına paylaştırın ve içlerine çilek, böğürtlen gibi taze meyveler ekleyin. Daha sonra bunları atıştırmalık olarak tüketebilirsiniz.
  4. Kokteyl: Alkolsüz kokteyllerden fazla kalanları buz kalıplarında dondurun. Daha sonra içeceğinize aroma katmak için ekleyebilirsiniz.
  5. Et ve tavuk suyu: Et ve tavuk suyunu buz kalıbında dondurun. Daha sonra çözdürerek kullanabilirsiniz.
  6. Sos: Yapımı zor olan pesto sosu gibi sosları tek seferde hazırlayarak buz kalıplarında muhafaza edebilirsiniz.
  7. Sıcak çikolata: Sıcak çikolatayı doğrudan buz kalıplarına dökün ve donmasını bekleyin. Ardından afiyetle yiyebilirsiniz.


  1. Karamel: Hazırladığınız karameli buz kalıplarında soğuttuktan sonra üzerine çikolata sosu gezdirerek harika atıştırmalıklar hazırlayabilirsiniz.
  2. Meyve: Meyveleri doğrudan kalıplara aktarın ve üzerine su ekleyin. Dondurduğunuz meyveleri içeceklerin içerisine ilave edebilirsiniz.
  3. Kurabiye hamuru: Kurabiye hamurunu da buz kalıplarında dondurabilir, dilediğiniz zaman çıkartıp pişirebilirsiniz.


Şunlara da göz atın;

  1. Şeffaf buz nasıl yapılır?
  2. Buz kalıpları nasıl temizlenir?
  3. Konsantre meyve suyu nasıl yapılır?
  4. Meyveli dondurma tarifleri
  5. Shake tarifleri

Haber Kategorileri

Mutfak Tüyoları

Lezzetli Haberler

Kimler restoran, cafe açmalı veya açmamalı? Şef Murat Bozok'a sorduk
Şef Alp Çekici'den 3 Nefis Tarif
Zahter Nasıl Tüketilir?
13 Kasım 2024 Masterchef: 2. Oyunu Hangi Takım Kazandı?
Neden Yavaş Yemek Hızlı Yemekten Daha Sağlıklı?
Şefler neden uzun şapka takıyor?