Yeni yıla sayılı günler kala, yılbaşı menünüze henüz karar veremediyseniz, sizi böyle alalım. Yeni yıl sofraları denildiğinde akla ilk gelen lezzet hindidir. Eğer sevdikleriniz için yılbaşı hindisi hazırlamayı planlıyorsanız, yanında mutlaka salata ve mezelerle desteklemeniz gerekir. Kişi sayısına göre hazırlayacağınız yemeklerin sayısını artırabilir veya azaltabilirsiniz. Yılbaşı hindisinin yanına çok yakışacak tarifleri defterinize kaydetmeyi unutmayın.
Eşlikçilere geçmeden önce, yılbaşı hindisi tarifini de buraya bırakıyoruz.
Tavuk ve kırmızı ette olduğu gibi, hindinin yanına çok yakışacak lezzetlerin başında pirinç pilavı gelir. Ancak hindinin içini kestaneli pilavla doldurmayı düşünüyorsanız, yanında salata ve mezelerle desteklemeniz daha iyi olur.
Eğer hindinin içinde pilav kullanmayı düşünmüyorsanız, bulgur, domates ve biberle hazırlanan bulgur pilavını, bütün hindinin altına sererek şık bir sunum hazırlayabilirsiniz.
Hindin yanında hem doyurucu, hem de lezzetli bir tarif arıyorsanız, Akdeniz usulü kuskus salatası tam size göre. Kuskus, ıspanak, biber, salatalık, zeytin, beyaz peynir, zeytinyağı ve limon suyu ile hazırlanan bu salatayı, sofranın ortasına yerleştirebilirsiniz.
İç harcı kıyma ve pirinç ile doldurulan kabak sarması, hindi etinin lezzetini ikiye katlar. Dilerseniz, yalnızca pirinçli harç kullanabilir ve içindeki kıymayı çıkarabilirsiniz. Kabak sarmaları kürdan ile tutturmayı unutmayın.
Yeni yıl ruhunu en iyi yansıtan besinlerden biri olan bal kabağını, fırında pişirmeye ne dersiniz? Salça, zeytinyağı ve biber ile birlikte pişirilen fırında bal kabağını, sarımsaklı yoğurt ile birlikte sunabilirsiniz.
Elma şeklinde dilimlenen ve zeytinyağı, sarımsak, biberiye gibi malzemelerle birleştirilen patates, yılbaşı sofralarının vazgeçilmezidir. Ortalama 35 dakikalık pişirme süresinin ardından servis edebilirsiniz.
Patlıcan, biber, domates ve sarımsak ile hazırlanan köpoğlu mezesi, hindi etinin yanına çok yakışır. Üzeri yoğurtla zenginleştirilen bu meze, yılbaşı sofralarını renklendirecek tariflerden biridir.
Özel günlerin vazgeçilmezi olan humus, nohut, tahin, sarımsak ve zeytinyağı ile hazırlanır. Videolu anlatımıyla humusu kolayca hazırlayabilir, maydanoz ve nohut ile süsleyebilirsiniz.
Yılbaşında hem pratik, hem de lezzetli bir tarif arıyorsanız, havuç taratoru mutlaka listenize ekleyin. Hindinin yanına çok yakışan havuç tarator, yalnızca 6 malzeme ile hazırlanır.
Domates, kuru fasulye, soğan, zeytinyağı ve maydanoz ile hazırlanan piyaz, et yemeklerinin yanına çok yakışır. Ortalama 1 saat içinde hazırlanan piyazı, soğuk bir şekilde servis edebilirsiniz.
Yılbaşı hindisinin yanına şık sunumlu bir tarif hazırlamak istiyorsanız, süzme peynir, krem peynir ve lor peyniri ile hazırlanan, dışı nar ile kaplanan peynir mezesine mutlaka göz atın.
Kereviz, zeytinyağı, yoğurt, mayonez ve sarımsak ile hazırlanan bu meze, kereviz sevmeyenleri bile kendine hayran bırakacak niteliktedir. Şef Başak Öngel Demirkale'nin anlatımıyla kolayca hazırlayabilirsiniz.
Beyaz lahana, maydanoz, havuç, yoğurt ve mayonez ile hazırlanan lahana salatası, yılbaşı hindisi ile mükemmel uyum içindedir. Salata bekletmeye uygun olmadığı için, kısa sürede tüketilmesi önerilir.
Hindi etinin yanında doyurucu bir salata hazırlamak istiyorsanız, tercihinizi kuru börülce, maydanoz, dereotu, biber ve turşu ile hazırlanan kuru börülce salatasından yana kullanabilirsiniz.
Bal kabağı, toz şeker ve ceviz ile hazırlanan kabak tatlısı, yılbaşı sofralarında mutlaka yer verilmesi gereken tariflerden biridir. Yemeğin ardından tahinle zenginleştirerek sunabilirsiniz.
Lezzet ailesi olarak sevdiklerinizle birlikte mutlu ve sağlıklı bir başlangıç yapmanız dileğiyle...
Şunlara da göz atın;