Burgerlerinizi Piştikten Sonra Dinlendirmek Gerekir mi?
Burgerler en sevilen yemekler arasında yer alır. Yanında patates kızartması ile birlikte yenilen bu lezze için köfteyi pişirdikten sonra dinlendirmeniz gerekir mi?

Et-yağ oranları, ızgara süreleri, burger karışımı malzemeleri veya ne tür çörek kullandığınızın yanı sıra mükemmel, sulu bir burger için birçok anahtar vardır. Bu, tavuk ve ördek gibi kümes hayvanlarından sığır etine kadar tüm hayvansal protein spektrumunda geçerli olan bir sırdır. Ve ister ızgaradan çıkmış yemek için can atan insanların kargaşasında unutulmuş olsun, ister aşçının sabırsızlığı olsun, etin dinlenmesine izin vermek çok önemlidir.

Örneğin biftek alın. Pişirme işlemi sırasında kesilen parçayı uzun süre yüksek ısıya maruz bırakırsınız. Tavada kızartma veya ızgara, meyve sularında güzel bir kabuk ve mühür oluşturmaya yardımcı olurken, bu denklemin sadece bir parçasıdır. Biftek ne kadar uzun süre ısıya maruz kalırsa, kas lifleri ve proteinleri o kadar fazla daralır ve suyu kesimin merkezine doğru itmeye başlar. Biftek ısıdan çıkarıldıktan sonra dinlenmesi için zaman vermek, aynı kasların gevşemesine ve meyve suyunun yeniden dağıtılmasına olanak tanır. Bunların hepsi iyi ve güzel bir biftek için güzel, peki ya o burgerler? Farklı dana kıyma parçalarının bir karışımı olduklarından ve köfte şeklinde olduklarından, dinlenmelerine izin vermek gerekli midir? Kesinlikle öyle.

Sulu Bir Burger Köftesi İçin Dinlendirmek Gerekiyor

Nihai hamburger köftesini hazırlamak için birkaç ipucu ve püf noktası olsa da, bir parça burger değilse dinlenmek için zamana ihtiyacı vardır. Bir rosto veya T-bone ile karşılaştırıldığında küçük olmasına rağmen, burgerlerin pişirme sürecini tamamlaması ve yağın buradan dışarı akarken meyve suyunun kesime dağılmasına izin vermesi için yine de bir süre gerekir. Bittiğinde, burgerleri ısıtma yüzeyinden bir sac tava üzerine yerleştirilmiş bir tel rafa aktarın, alüminyum folyo ile örtün ve kaplamadan önce 5 ila 10 dakika dinlendirin.

Bu uzun bir süre gibi görünebilir, ancak daha büyük et parçaları için gereken 20 dakikalık dinlenmeyi düşündüğünüzde, burgerlerin beş tane almasına izin vermek o kadar da kötü değil. Dinlenme süresinin daha kısa olmasının bir başka nedeni de hamburgerlerin dağıtılacak daha az meyve suyuna sahip olmaları ve oldukça çabuk pişme eğiliminde olmalarıdır. Sabır yine de gereklidir. Ödülünüz mükemmel pişmiş, mükemmel derecede sıcak, mükemmel sulu ve yemesi mutlak bir zevk olan bir hamburgerdir.

Bir ızgara ustası, bir burgeri ne kadar iyi pişirebildikleri ile karakterize edilebilir. Yağlı alevlenmelerin ve ızgara etin aromasının ötesinde, dinlenmek tamamen ilgisiz görünüyor. Ancak, harika bir burgerin anahtarıdır. Şimdi sırrı ağzımızdan kaçırdık, onu hatırlamak size kalmış.

Şunlara da göz atın;

  1. Hamburger tarifleri
  2. Hamburger köftesini fazla yoğurursanız ne olur?
  3. Hamburgeri tekrar ısıtırken dikkat etmeniz gerekenler
  4. Dondurcudaki hamburger köftesi nasıl çözdürülür?
  5. Hamburgerin yanına ne yakışır?

Haber Kategorileri

Mutfak Tüyoları

Lezzetli Haberler

Pişmemiş Hindi Nasıl Saklanır?
Yılbaşı Kekleri: Yeni Yıl Sofralarını Renklendirecek 20 Yılbaşı Keki
Eliff Karadayı’dan yılbaşı sofrası için öneriler
Şık ve Lezzetli Yılbaşı Sofrası İçin 4 Nefis Tarif
Picanha Nedir, Nasıl Pişirilir?
Pasta Şefi Ebru Özgün'den 6 Yılbaşı Tatlısı