19. yüzyılda Kanada ve ABD'de ortaya çıkan brownie, bir çeşit çikolatalı kektir. Yapımında tereyağı, un, bitter çikolata ve şeker kullanılır. Günümüzde çok sevilen ve sık sık tüketilen brownie, hafif nemli ve ıslak yapısıyla çikolata severlerin vazgeçilmezidir.
Bu lezzetli kekin içerisine kırmızı meyveler eklenebilir, beyaz çikolata ilave edilebilir. Üzerinde dondurma ile birlikte servis edilebilir. Çay ve kahve ile tüketilebilen lezzetli brownie yapmanın püf noktaları nelerdir sizlere anlattık. İşte, brownie yapmanın püf noktaları nelerdir:
- Brownie hamurunuzda bitter çikolata kullanın.
- Brownie hamurunuzda eritilmiş çikolata ve kakaoyu bir arada kullanın.
- Bazı brownie tarifleri eritilmiş çikolata gerektirir, bazıları sadece kakao tozu içerir, bazıları ise her ikisini de içerir. Her durumda, bitter çikolatayı mutlaka kullanmanızı öneririm
- Brownielerinizde oda sıcaklığındaki yumurtaları ve eritilmiş tereyağını kullanın
- Yumurtaları ve şekeri hafif ve kabarıncaya kadar çırpın.
- Brownie hamuruna lezzet arttırıcılar ekleyin. Kırmızı meyveler, beyaz çikolata gibi lezzetler ekleyebilirsiniz.
- Brownie hamurunu fazla karıştırmayın.
- Pişirme spreyi ve parşömen kağıdıyla pişirme kaplarınızı hazırlayın.
- Mükemmel bir şekilde pişirin
- Biraz ince tuz serpin.
- Malzemelerinizi tarif ölçülerine sadık kalarak dikkatli şekilde hazırlayın.
- Pişirme için doğru boyutlarda pişirme kabı seçin. Harcınız kalıp içerisinde çok ince olmamalı ya da çok kalın olmamalıdır.
- Tereyağı ve çikolatayı doğru eritin, yakmamaya özen gösterin.
- Kakao, un gibi kuru malzemeleri bir kapta harmanlayın ardından eleyerek ekleyin.
- Fazla pişirmeyin. Fırından fazla pişmiş çıkan brownie soğudukça sertleşir.
- Brownie’yi kesmeden önce soğutun.
- Bıçakla keserken her kesimden sonra bıçağınızı temizleyin. Bu sayede dilimler temiz olarak çıkacaktır.
Şunlara da göz atın;
- Mikrodalgada brownie nasıl pişirilir?
- Brownie nasıl ısıtılır?
- Brownie nasıl saklanır?
- Brownie tarifleri