Brokolinizi Nasıl Pişirmelisiniz?
Brokoli çiçeği, nefis yumuşak ama lifli dokusu ile besleyici bir sebzedir. Bütün şekilde pişirilmesi yaygındır ancak onun yerine nasıl pişirmelisiniz sizlere anlattık. İşte, brokolinizi nasıl pişirmelisiniz:

Brokoli çiçeği, nefis yumuşak ama lifli dokusu ve hafif bitkisel tadıyla birçok insanın turpgillerden oluşan sebzenin en sevdiği kısmıdır. Sosyal medyada dolaşan popüler bir ipucu, saplarının pişmesini önlemek için brokolinin bütün olarak baş aşağı kaynatılmasını öneriyor, böylece daha kolay kesiliyor ve daha az karışıklık oluyor. Bu kullanışlı bir tüyo gibi görünse de, brokolinizi baş aşağı kaynatmak sağlığınıza veya damak tadınıza herhangi bir fayda sağlamayacaktır. Her ne kadar çiçek salkımları tek başına güzel bir doku ve bol miktarda besin sunsa da, saplarının da sağlık açısından faydaları ve kaçırmak istemeyeceğin kendine has lezzetli bir tadı var.

Sapları brokoli lifinin büyük bir kısmının yanı sıra bağışıklığı artırıcı ve kanserden koruyucu özellikleri de içerir. Bu, B vitamini ve mineral bakımından zengin çiçeklerle birlikte yemeğinize çok daha eksiksiz bir besin takviyesi sağlayacaktır. Saplar ayrıca çiçeklere göre daha yumuşak bir tada sahip, yumuşak ve sulu bir dokuya sahiptir ve hoş bir kontrast sağlar. Ayrıca sapı kesmek, hazırlık sürenize yalnızca bir veya iki dakika ekleyecektir. Saplar, sebzenin yenilebilir, besleyici ve lezzetli bir parçasıdır; kolaylık sağlamak ve yemek tutkunlarının haksız yere kötü bir şöhreti uğruna israf edilmemesi gerekir.


Brokolinin Besin Değerleri Ve Tatları İçin En İyi Pişirme Yöntemleri

İlk etapta brokoliyi haşlamak istemezsiniz çünkü kaynayan su faydalı besinlerin bir kısmını çekip ortadan kaldırır ve size sebzenin tam besin içeriğinin yalnızca bir kısmını bırakır. Neyse ki, brokolinin lezzetini ve dokusunu, besin değerinden ödün vermeden sergilemek için pek çok kolay ve hızlı pişirme yöntemi var. Brokoliyi pişirmenin en basit ve en hızlı yolu buharda pişirmektir. Buharda pişirme sepeti kullanabilir veya bir tencereye bir inç su doldurup saplarınızı ve çiçeklerinizi doğrudan sığ suya koyabilir, tencerenin kapağını kapatabilir ve orta ateşte pişirebilirsiniz. Brokolinin buharda pişirilmesi yaklaşık beş dakika sürecektir, bu da kaynatmayla aynı yumuşak ve sulu dokuya neden olacaktır.

Ayrıca benzer bir teknik kullanarak brokoliyi mikrodalgada buharda pişirebilir veya pişirebilirsiniz; tencereyi, üzerini gevşek bir şekilde kapatabileceğiniz, fırına dayanıklı bir kaseyle değiştirebilirsiniz. Soteleme, aynı zamanda yeni tatlar ve dokular aşılayacak, besin açısından güvenli başka bir yöntemdir. Lezzeti en üst düzeye çıkarmak için önce brokoli çiçeklerini ve saplarını bir tencerede zeytinyağında baharatlarla birlikte soteleyerek, ardından bir veya iki çorba kaşığı su, limon suyu veya et suyu ekleyip tavanın kapağını birkaç dakika daha kapatarak buharda pişirme ve sotelemeyi birleştirebilirsiniz. Esasen, pişirme süresi ne kadar kısa olursa sebze o kadar fazla besin maddesini muhafaza eder. Sonuç olarak brokolinizi ne kadar küçük doğrarsanız o kadar çabuk pişer.

Şunlara da göz atın;

  1. Çiğ brokoli yenir mi?
  2. Brokoli hasadı nasıl yapılır?
  3. Dondurulmuş brokoli nasıl pişirilir?
  4. Brokoli nasıl pişirilir?

Haber Kategorileri

Pişirme Yöntemleri

Lezzetli Haberler

Americano Nedir, Nasıl Yapılır?
Pizza Kaç Kalori? Nasıl Hesaplanır?
Mehmet Yaşin: Bizde glutensiz beslenmek moda oldu
Hangi Burç Hangi Keki Sever?
Sirke Anası Yenir Mi?
20 Kasım 2024 Masterchef: İlk Oyunun Kazananı Belli Oldu!