Yaz aylarının favorilerinden biri salatalardır. Salata öğün olarak ya da yan ürün olarak tüketilebilir. Yaz salatalarının vazgeçilmezlerinden biri de yaz meyveleridir. Sizler için yaz meyveleri ile çok uyumlu salata tarifleri hazırladık. İşte, birbirinden lezzetli 10 farklı salata tarifi:
Malzemeler: Yapılışı: Semizotu yıkanır ve yaprakları ayıklanır. İyice kurutulduktan sonra kaseye alınır. Yeşil erikler yıkandıktan sonra çekirdeklerinden ayrılır ve doğranır. Taze nanelerde doğranır ve salata kasesine eklenir. Bir kapta zeytinyağı ve tuz iyice karıştırılır ve salataya eklenir. Afiyet olsun. Malzemeler: Yapılışı: Kinoa tuz ile bir suda haşlanır. Haşlandıktan sonra fazla suyundan süzülür, salata kasesine alınır. Çilekler yıkanır ve istediğiniz büyüklükte doğranır. Marullarda yıkandıktan sonra kesilir. Salata kasesine koyulur. Bir kapta zeytinyağı, tuz, nar ekşisi ve sirke karıştırılır ve homojen bir kıvam alınca salatanın üzerine dökülür. Afiyet olsun. Malzemeler: Yapılışı: Roka yıkanır ve salata kasesine alınır. Vişneler çekirdeklerinden ayrılarak ikiye bölünür. Kaseye eklenir. Cevizler biraz ufalanır ancak dişe gelecek şekilde bırakılır ve kaseye eklenir. Tulum peynirini de kaseye eklenir. Zeytinyağı ve tuz ayrı bir kapta karıştırılır ve salatanın üzerine dökülür. Afiyet olsun. Malzemeler: Yapılışı: Yeşillikler yıkanır. Kayısılar 4 parçaya bölünür. Salata kasesine eklenir. Balzemik sirke, zeytinyağı ve tuz bir kapta çırpılır ve salatanın üzerine dökülür. Afiyet olsun. Malzemeler: Yapılışı: Semizotu yıkanır ve ayıklanır, salata kasesine alınır. Çilekler ikiye doğranır ve salataya eklenir. Balzemik sirke, tuz ve zeytinyağı bir kapta karıştırılır ve salataya eklenir. Afiyet olsun. Malzemeler: Yapılışı: Bebek ıspanaklar yıkanır ve iyice kurulandıktan sonra salata kasesine alınır. Böğürtlenler ve ahududu yıkanır, salata kasesine eklenir. Yoğurt salata kasesine eklenir ve karıştırılır. Servis tabağına aldıktan sonra üzerine zeytinyağı gezdirin. Afiyet olsun. Malzemeler: Yapılışı: Çilekler yıkanır ve kaseye eklenir. Taze reyhan da ince ince doğranır salata kasesine eklenir. Lor peyniri kaseye alınır ve bütün malzemeler karıştırılır. Zeytinyağı, balzemik sirke ve tuz karıştırılır ve salataya eklenir. Afiyet olsun. Malzemeler: Yapılışı: Karpuzlar küp küp doğranır, kaseye alınır. Beyaz peynirler küp küp doğranır, kaseye alınır. Taze nane ve taze reyhan yıkandıktan sonra doğranır ve kaseye alınır. Balzemik sirke kasede gezdirilir. Afiyet olsun. Malzemeler: Yapılışı: Şeftaliler dilimlenir. Rokalar yıkanır ve doğranır. Diğer malzemelerin yanına alınır ve karıştırılır. Zeytinyağı, tuz ve balzemik sirke ile hazırlanan sos salataya dökülür. Afiyet olsun. Malzemeler: Yapılışı: Brokoliler haşlanır ve salata tabağına alınır. Bebek turplar önce ikiye sonra da dörde bölünerek kaseye eklenir. Kırmızı soğan ince ince doğranır. Üzerine yaban mersinleri, ay çekirdekleri ve biraz zeytinyağı gezdirilir. Afiyet olsun. Şunlara da göz atın;