Balkabağı sonbaharın bir işaretidir. Oldukça büyük boyutlarda bütün satılan balkabakları nasıl kesilir? Balkabağı nasıl kesilir, dilimlenir sizler için anlattık. İşte, adım adım balkabağı nasıl dilimlenir:
Sonbaharın simgelerinden biri balkabaklarıdır. Balkabakları her boyutta vardır. Büyük boy balkabakları nasıl kesilir sizler için anlattık. İşte, balkabakları nasıl kesilir:
Balkabağı Nasıl Kesilir?
Balkabağını sapın bir tarafına ikiye bölün.
Balkabağıyla pişirmek istiyorsanız, ilk adım, onu kızartma veya fırınlama için doğru şekilde kesmeyi öğrenmektir.
Temel olarak, balkabağını ikiye böleceksiniz ve bunu yapmanın en kolay yolu genellikle balkabağını sabit bir yüzeye dik olarak oturtmak ve ardından dümdüz ortasından kesmektir.
Bıçağı sokun ve çiçeğin ucuna doğru dikkatlice kesin, balkabağı bir havlu üzerinde sabitleyin. Bıçağı balkabağının etinden aşağı doğru iterek sıkıca bastırın. Tamamen ortadan ikiye kesin.
Alternatif olarak, balkabağını "göbek" boyunca kesin. Balkabağını ortasından kesmek de iyidir, ancak balkabağını bu şekilde sabit tutmak biraz daha zor, bu da onu biraz daha tehlikeli hale getiriyor. Bir havlu koyun, üzerine balkabağı sabitleyin, ardından dikkatlice kesin.
Tohumları çıkarın. Balkabağını pişirmeye başlamadan önce içindeki çekirdekleri çıkarmak için metal bir kaşık kullanın. Çoğu küçük pişirme balkabağının içinde çıkarılacak çok fazla tohum bulunmaz veya kavrulduktan sonra çıkarılması daha kolay olabilir.
Balkabağını tarifinize göre pişirin. Fırında pişirilen balkabakları, biraz zeytinyağı ile yağlanmış bir kızartma tavasına kesik tarafı aşağı gelecek şekilde yerleştirilebilir, daha sonra 350 derecelik fırında yaklaşık 40 dakika veya eti bir çatalla kolayca delebilir hale gelene kadar kavrulur.
Kavrulmuş balkabağını biraz soğumaya bırakın, sonra dış kabuğunu soyun ve sonunda balkabağı turtası yapmak istiyorsanız içindeki yumuşak eti püre haline getirin.