Bal Kabağı Neden Şekerde Bekletilir?
Bal kabağı şekerde kaç saat bekletilir? Şekerde bekletilmeden kabak tatlısı nasıl yapılır? İşte, bal kabağını şekerde bekletmeyi unutanlar için, kabak tatlısı yapma yöntemi:

Ekim ayı itibariyle pazar tezgahlarında boy gösteren bal kabağı, kış ayların��n en sevilen meyvelerinden biridir. Çorba ve tatlı yapımında kullanılan bu meyve, büyük porsiyonu ile kalabalık sofraları şölene çevirir. Özel günlerin vazgeçilmezi olan bal kabağının çekirdekleri ise, kurutularak tüketilebilir. Sağlık açısından faydaları saymakla bitmeyen bal kabağının en bilindik versiyonu, kabak tatlısı yapımında kullanmaktır. Lezzetli bir tatlı için, kabaklar bir gece önceden şekerde bekletilir, ertesi gün kısık ateşte pişirilir. Dağılmadan hazırlanan tatlılar, tahinle buluşturulur ve sofralardaki yerini alır.

Bal Kabağı Neden Şekerde Bekletilir?

Çok eski zamanlardan kalan bal kabağını şekerde bekletme yönteminin amacı, şekerin erimesi ve kabağın suyunu salmasıdır. Böylece bal kabağını pişirirken çok fazla su eklemeye gerek kalmadan, kendi suyunda pişmesi sağlanır. Ayrıca şeker tamamen çözüneceği ve kabakla özdeşleşeceği için, tatlınız daha lezzetli olacaktır. Yani, bal kabağını şekerde bekletmemizin asıl nedeni, kabağın daha kolay pişmesi ve daha lezzetli olmasıdır.

Nefis kabak tatlısı tarifimize göz atın.


Şekerde Bekletilmeden Kabak Tatlısı Nasıl Yapılır?

Eğer bal kabağını geceden şekerde bekletmeyi unuttuysanız veya canınız aniden kabak tatlısı çektiyse, üzülmeyin. Kabak tatlısını şekerde bekletmeden hazırlamanın pratik bir yolu var. Hiç beklemeden kabak tatlısı yapmak için ihtiyacınız olan tek şey, fırın poşeti. Evet, yanlış duymadınız. Fırın poşeti kabağın suyunu salmasını sağlarken, aynı zamanda şekerin kabakla özdeşleşmesine de yardımcı olur. O halde kolları sıvayalım ve  hiç beklemeden kabak tatlısını hazırlamak için tarife başlayalım;

Malzemeler;

  1. 1 kg bal kabağı
  2. 1 adet fırın poşeti
  3. 2 su bardağı şeker
  4. 1 adet çubuk tarçın

Yapılışı: Öncelikle bal kabağını dilimleyin ve fırın poşetinin içerisine yerleştirin. Ardından kabakların üzerine toz şeker ekleyin. Çubuk tarçını ekledikten sonra, poşetin ağzını kapatın. Poşetin 2-3 yerine kürdan ile delik açın. Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında, kabak tatlısını kontrollü bir şekilde pişirin. Fırın performansına göre süre değişiklik gösterse de, ortalama 35-40 dakika yeterli olacaktır. Kabaklar yumuşayıp kızarmaya başladığında fırından çıkartın ve oda sıcaklığında bekletin. Poşet soğuyunca tatlınızı servis tabağına alarak tahin eşliğinde servis edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.

Şunlara da göz atın;

  1. Bal kabaklı tarifler
  2. Bal kabaklı tatlılar
  3. Balkabağı nasıl saklanır?
  4. Balkabağı hangi mevsimde yetişir?
  5. Bal kabağı nasıl kesilir?

Haber Kategorileri

Mutfak Tüyoları

Lezzetli Haberler

Americano Nedir, Nasıl Yapılır?
Pizza Kaç Kalori? Nasıl Hesaplanır?
Mehmet Yaşin: Bizde glutensiz beslenmek moda oldu
Hangi Burç Hangi Keki Sever?
Sirke Anası Yenir Mi?
20 Kasım 2024 Masterchef: İlk Oyunun Kazananı Belli Oldu!