Anavatanı Orta Meksika olan avokado, son yılların en popüler meyvelerinden biridir. Kahvaltılarda, salatalarda ve çorbalarda yerini alan avokado, defnegiller familyasına ait bir bitkidir. Ülkemizde en çok Akdeniz Bölgesi'nde yetiştirilen bu besin, düşük kalorisi ile diyet listelerinin de vazgeçilmezi haline gelmiştir. Bu kez avokadoyu, yemeklerin yanında sunabileceğiniz birbirinden lezzetli meze tariflerinde kullanmaya ne dersiniz? İşte, mutlaka denemeniz gereken 6 farklı avokadolu meze tarifi:
Et yemeklerinin yanına çok yakışan bu püre, limon suyu, maydanoz ve nane ile zenginleştirilir. Videolu anlatımına göz atarak bu tarifi kolayca hazırlayabilirsiniz. Meksika mutfağıyla özdeşleşen aguachille, cevicheye benzeyen bir yemektir. Karides ve salatalık ile zenginleştirilir. Farklı tatlar denemek isteyenlerin favorisidir. Avokado, krem peynir ve ricotta peyniri ile hazırlanan bu meze, hem hafif, hem de lezzetlidir. İsteğe göre kızarmış ekmek dilimleri ile birlikte sunabilirsiniz. Dışı avokado, içi çiğ köfte ile doldurulan california roll, farklı tatlar denemek isteyenler için idealdir. Özellikle kalabalık sofralarda dilimlenerek servis edilir. Hem salata, hem de meze olarak sunulan avokado salatası, sivri biber, lime, reyhan ve nane ile hazırlanır. İsteğe göre farklı malzemeler de ekleyebilirsiniz. Yalnızca 3 malzemeden oluşan fırın avokado, ortalama 30 dakika içinde sofralardaki yerini alır. Sofranızda aperatiflere yer vermek istediğiniz günlerde tercih edebilirsiniz. Şunlara da göz atın;