Yulaf ezmesi, doyurucu sıcaklığı ve çok yönlülüğüyle birçok kişi tarafından sevilen bir kahvaltı malzemesidir. Peki kendinizi fazla miktarda pişmiş yulaf ezmesiyle bulduğunuzda ne yaparsınız? Yiyecek israfından kaçınmanın ve yulafınızın tadını en iyi şekilde çıkarmanın anahtarı, uygun depolamada yatmaktadır.
Pişmiş yulaf ezmesi buzdolabında veya derin dondurucuda saklanarak raf ömrü uzatılır ve yemenin güvenli kalması sağlanır. Bunlar buzdolabında dört güne kadar veya dondurucuda dört aya kadar taze kalır.
En iyi sonuçları elde etmek için, pişmiş yulaf ezmesini soğutmak veya dondurmak için, soğuğa koymadan önce oda sıcaklığına soğumasını sağlayarak başlayın. Sıcak yulaf ezmesini buzdolabına veya derin dondurucuya koymak, yoğunlaşmaya neden olarak istenmeyen bir dokuya neden olabilir. Kabı daima hazırlandığı tarihle etiketleyin. Bu, tazeliği takip etmenize ve kafa karışıklığını önlemenize yardımcı olur.
Yulaf ezmesi ve kap hazırlandıktan sonra, yulaf ezmesini hava geçirmez bir kaba veya yeniden kapatılabilir bir plastik torbaya aktarıp buzdolabında saklayın. Nem oluşumunu önlemek için kabın temiz ve kuru olduğundan emin olun. Yulaf ezmesini buzdolabında saklayın; sıcaklığın değişebileceği kapı yerine buzdolabının ana gövdesinde saklayın. Artık yulaf ezmesini dondurmak için, dondurmadan önce onu ayrı porsiyonlara bölün. Bu, yalnızca ihtiyacınız olanı çözmeyi ve yeniden ısıtmayı kolaylaştırır. Depolama için dondurucuya dayanıklı kaplar veya yeniden kapatılabilir dondurucu torbaları kullanın. Dondurucunun yanmasını önlemek için kap veya torbanın içinde minimum miktarda hava olduğundan emin olun. Dondurulmuş yulaf ezmesinin tadını çıkarmaya hazır olduğunuzda, gece boyunca buzdolabında çözdürün veya mikrodalgadaki buz çözme işlevini kullanın. Bakteri üremesini artırabileceğinden oda sıcaklığında çözdürmekten kaçının. Bozulma belirtilerini tanımak da önemlidir. Alışılmadık bir koku, görünür küf veya rahatsız edici bir tat veya doku fark ederseniz yulaf ezmesini atın. Bozulmuş yulaf ezmesi kötü veya ekşi bir koku yayabilir. Yeşil, beyaz veya siyah noktalar gibi küf oluşumu belirtileri görürseniz yulaf ezmesini hemen atın. Ayrıca hoş olmayan, ekşi veya ekşimiş bir tada da sahip olabilir. Şunlara da göz atın;Artık Yulaf Ezmesi Nasıl Saklanır?