Artan Makarna Sosunu Nasıl Saklarsınız?
Makarna, İtalyan mutfağının vazgeçilmez yemeklerinden olup günümüzde dünyanın her yerinde tüketilen bir lezzet olmayı başarmıştır. Soslu makarna en sevilen lezzetlerden biridir. Peki artan makaran sosu ne olur? Daha sonra kullanmak üzere artan makarna sosu nasıl saklanır?

İster kendinize ait bir marka yapmayı, ister belirli bir markanın tadını çıkarmayı tercih edin, kavanozlu makarna sosu hayatınızı kurtaran pratik soslardan biridir. Bu makarna sosunu kendiniz yapabilir ya da hazır marketten alabilirsiniz. Makarnadan pizzaya, sandviçlere, hatta mozzarella çubukları veya kalamarın dip sosu olarak bile geniş bir kullanım alanı var. Çoğu zaman kavanozun tamamını aynı anda kullanılsa da bazen kavanozun içinde kalan sos kalır. Ve bu süre zarfında güvenlik için basit bir ipucunun takip edilmesi gerekir.

Kavrulmuş makarna sosunun yalnızca bir kısmını kullanıyorsanız, kavanozdan çıkarmak için taze, temiz bir ekipman kullandığınızdan emin olun. Bu hem ev yapımı hem de mağazadan satın alınan sos için geçerlidir. Temiz kabın amacı, sos kavanozunuza başka yiyecek parçaları sokmamanızdır. Yemek pişirdiğiniz kabı kullanırsanız, ısıyla ve yiyecek parçacıklarıyla temas ederdi. Bunu sosunuzu çıkarmak için kullanmak, bu yiyecek parçacıklarını tanıtacak ve sosun iç ortamını değiştirecektir.

Bu basit hata sonucunda sosun, normalde olduğundan çok daha hızlı bozulma potansiyeli vardır. Domates sosu oldukça asidik olmasına ve dolayısıyla bakteri geliştirme olasılığı daha düşük olmasına rağmen imkansız değildir. Yabancı kirletici maddeleri ortama dahil ederek gıda kaynaklı hastalık ve bozulma potansiyelini artırırsınız.

Sosunuzu Güvenli Bir Şekilde Nasıl Saklayabilirsiniz?

Peki sosumuzu nasıl saklayacağız? Sosunuz orijinal olarak plastik veya cam bir kapta geldiyse, kapağını iyice kapalı tutmak şartıyla o kapta saklamaya devam edebilirsiniz. Ancak en iyi uygulama, onu yeni ve tamamen hijyenik bir kaba aktarmaktır. Sos, buzdolabında 4 derece veya daha düşük sıcaklıkta beş ila yedi gün boyunca saklanabilir.

Eğer o hafta içerisinde sosu kullanmayı düşünmüyorsanız dondurmanız gerekmektedir. Hava geçirmez bir kapta düzgün bir şekilde kapatılırsa, altı aya kadar dayanır. Sosu bir hafta boyunca buzdolabında tutmak, bozulma potansiyelini artıracaktır; bu, saklama sırasında kirletici madde bulaştırmamış olsanız bile meydana gelebilir. Kullanım ömrünü dolduran makarna sosu, belirgin bir keskin koku ve küf oluşumunun varlığıyla sizi bilgilendirecektir. Bunların hepsi gıda kirliliğinin belirtileridir ve derhal atılmalıdır. Salmonella ve botulizm gibi gıda kaynaklı hastalıklar, kontamine gıdalardaki zararlı mikropların varlığıyla doğrudan bağlantılıdır.

Ev yapımı olsun veya olmasın sosun açıldıktan sonra raf ömrü ciddi oranda azalır. Ancak doğru adımları takip ettiğiniz sürece, onu bir haftadan yılın yarısına kadar herhangi bir yerde tutabileceksiniz.

Şunlara da göz atın;

  1. Artan kahveyi değerlendirmenin yolları
  2. Artan pilavı tekrar ısıtmadan önce bilmeniz gerekenler nedir?
  3. Artan ıspanak tekrar ıstılır mı?
  4. Makarna tarifleri

Haber Kategorileri

Yiyecek Saklama

Lezzetli Haberler

Pişmemiş Hindi Nasıl Saklanır?
Yılbaşı Kekleri: Yeni Yıl Sofralarını Renklendirecek 20 Yılbaşı Keki
Eliff Karadayı’dan yılbaşı sofrası için öneriler
Şık ve Lezzetli Yılbaşı Sofrası İçin 4 Nefis Tarif
Picanha Nedir, Nasıl Pişirilir?
Pasta Şefi Ebru Özgün'den 6 Yılbaşı Tatlısı