Artan Ispanak Tekrar Isıtılır Mı?
Ispanak, tek bir porsiyonda yüksek miktarlarda demir, C ve E vitaminleri, potasyum ve magnezyum içeren, son derece besleyici bir yeşil yapraklıdır. Peki artan ıspanak tekrar ısıtılarak tüketilebilir mi? İşte, artan ıspanak tekrar ısıtılabilir mi:

Ispanak, tek bir porsiyonda yüksek miktarlarda demir, C ve E vitaminleri, potasyum ve magnezyum içeren, son derece besleyici bir yeşil yapraklıdır. Bir avuç dolusu sebzeyi smoothie'lere, soslara ve salatalara atmak, diyetinize daha fazla sebze eklemenin kolay bir yoludur. Ancak ıspanak yemek, önemli besinleri almanın harika bir yolu olsa da, yeşilliklerin artıklarını tekrar ısıtmak sağlığınıza zararlı olabilir.

Ispanak, kanser ve diğer kronik sağlık durumları riskinizi azaltmanıza yardımcı olabilecek, doğal olarak oluşan bileşikler olan nitratlarla doludur. Ancak Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezlerine (CDC) göre çok fazla nitrat tüketmek, özellikle bebekler için "ciddi sağlık etkilerine" yol açabilir. Ve İran'daki Tıp Bilimleri Üniversitesi'nden yapılan bir araştırma, pişirmenin ıspanaktaki nitrat seviyelerini önemli ölçüde artırdığını gösterirken, yapılan bir araştırma, tavada kızartmanın nitrat içeriğini %31 artırdığını gösterdi. Ayrıca ıspanağı yüksek ısıda pişirirseniz nitratlar kanserojen olan nitrozaminlere dönüşebilir. Kendinizi bu bileşiklerin potansiyel olarak tehlikeli miktarlarına maruz bırakmaktan kaçınmak için, bu yapraklı yeşillikleri yüksek sıcaklıklarda tekrar ısıtmaktan kaçınmak isteyebilirsiniz.

Artan Ispanak Nasıl Yeniden Isıtılır?

Tüm bu araştırmalar, kendinizi nitratlara aşırı maruz bırakmaktan kaçınmak için artık ıspanağınızı atmanız gerektiği anlamına gelmez ve onu güvenli bir şekilde yeniden ısıtmak mümkündür. Kısacası, ıspanağınızı çok yüksek sıcaklıklarda ısıtmadığınızdan emin olun - bu nedenle mikrodalgada tam güçle ısıtmaktan veya ocakta kızartmaktan kaçının. Mikrodalgayı kullanmak istiyorsanız, ısıyı orta veya düşük seviyeye ayarlamayı ve ara sıra karıştırmayı duraklatmayı deneyin.

Ocağı ıspanağınızı ısıtmak için de kullanabilirsiniz, ancak yine de ısıyı orta-düşük veya düşük tutun. Sadece solana kadar hafifçe soteleyin ve ardından ocaktan alın. Ve şüpheye düştüğünüzde, tehlikeli nitrat seviyelerinden tamamen kaçınmak için yapraklı yeşilliklerinizi bir salatada, tahıl kasesinde veya smoothie'de çiğ olarak tüketin.

Şunlara da göz atın;

  1. Ispanaklı tarifler
  2. Ispanak nasıl hasat edilir?
  3. Ispanak nasıl saklanır?
  4. Evde ıspanak nasıl yetiştirilir?

Kaynakça

Lezzet Dergisi, tüm yayınlarını güvenilir kaynaklara dayandırır. Tüm yayınlar Lezzet Dergisi bünyesinde bulunan ya da danışmanlık alınan uzmanlar tarafından onaylanır. Doğru ve güvenilir bilgi sunmak için izlediğimiz sürece Lezzet Test Ekibi sayfasından ulaşabilirsiniz.

Haber Kategorileri

Malzeme Rehberi

Lezzetli Haberler

Yılbaşı Pastaları: Yeni Yıla Özel 32 Yılbaşı Pastası Tarifi
Pişmemiş Hindi Nasıl Saklanır?
Yılbaşı Kekleri: Yeni Yıl Sofralarını Renklendirecek 20 Yılbaşı Keki
Karton Bardaktan Kahve İçmek Neden Tehlikeli?
Glaze Tekniği Nedir, Glaze Nasıl Yapılır?
2024'te YouTube Kanalımızda En Sevilen 10 Video