50 Yaş Üstü Kadınlar İçin En İyi 5 Diyet
50 üstü kadınlar nasıl beslenmeli, hangi diyetleri uygulamalı? İşte, 50 yaş üstü kadınların uygulayabileceği, sağlık açısından faydalı 5 farklı diyet:

Günümüzde ��ok sayıda diyet olması, baş döndürücü bir durumdur. Ayrıca bu diyetlerin hepsi sağlık için iyi değildir. 50 yaşın üzerindeki kadınlar, kalp ve beyin fonksiyonlarını destekleyecek, menopoz semptomlarını hafifletmeye yardımcı olacak ve genel sağlıklarını iyileştirecek diyetler arıyor. Aşağıdaki diyetler, takip etmesi kolay, kişisel beslenme ihtiyaçlarına göre değişiklik gösterebilen, aşırı kısıtlayıcılıktan uzak, beslenme açısından dengeli ve bilimsel çalışmalar ile desteklenen diyetlerden oluşur. 


50 Yaş Üstü Kadınlar İçin En İyi Diyetler

  1. Akdeniz Diyeti


Akdeniz diyeti, hemen herkes için en sağlıklı beslenme modellerinden biridir. Sebze, baklagil, meyve, sert kabuklu yemiş ve kepekli tahılları içerir. Birincil yağ olarak zeytinyağı kullanılır. Ağırlıklı olarak bitki bazlı olmasına rağmen, orta miktarda balık, süt ürünleri, kırmızı et ve yumurta da içerir. Bu diyet, kalp hastalığı, zihinsel gerileme kanser gibi kronik hastalıklara yakalanma riskini azaltabilir. 

  1. Dash Diyeti


Kalp hastalığı, 50 yaş üstü kadınlar için önde gelen ölüm nedenlerinden biridir. Dash diyeti, hipertansiyonu önlemek ve tedavi etmek için tasarlanmıştır. Düşük sodyum içeriği ile kalsiyum, potasyum ve magnezyum bakımından zengin besinlere yer verilir. Temel olarak sebze, meyve ve az yağlı süt ürünlerini içerir. Orta miktarda tahıl, baklagil, tohum, balık, kümes hayvanları ve kabuklu yemişlere yer verilir. Tatlılar ve kırmızı et genelde önerilmez. İşlenmiş etler tamamen yasaktır. Kolesterolü ve tansiyonu düşürmek gibi bir avantajı da vardır.

  1. Flexitarian Diyeti


Flexitarian diyeti, ağırlıklı olarak bitki bazlı bir diyettir. Ancak bazen et, süt, balık ve yumurta gibi besinleri de içerir. Et alımını azaltan kadınlar arasında oldukça popülerdir. Lif ve bitki proteini alımını artırır. 

  1. Mınd Diyeti


Demans, kadınlarda erkeklere göre daha fazla görülen bir hastalıktır. Mınd diyeti, Alzheimer hastalığı ve yaşa bağlı diğer zihinsel gerileme türlerinin riskini azaltmak için geliştirilmiştir. Beyin sağlığını destekleyen bu diyet, Akdeniz ve Dash unsurlarını birleştirir. Tam tahıllar, yeşil yapraklı sebzeler, fasulye, meyveler, zeytinyağı ve yağlı balıkları vurgular. Kızarmış yiyecekler, tereyağı, kırmızı et ve tatlılar önerilmez.

  1. Sezgisel Beslenme


Diyet döngüsünden tamamen kurtulmak istiyorsanız, sezgisel beslenme modelini deneyebilirsiniz. Sezgisel yeme, vücudunuz ve yediğiniz yiyeceklerle olumlu bir ilişki kurmak için tasarlanmış anti-diyet programıdır. Yemekle barışmak, sağlığınızı onurlandırmak ve yemek kullanmadan duygularınızda başa çıkmak gibi kavramlara dayanır. Sezgisel yeme de hiçbir yiyecek yasaklanmaz, yemek zamanlamasını düzenleyen hiçbir kural yoktur. Bunun yerine kendinizi zihinsel ve fiziksel olarak beslemek için vücudun ihtiyaçlarını yeniden öğrenmenize yardımcı olur. 


Diyetinizi seçerken kişisel ihtiyaçlarınızı göz önünde bulundurun. Birincil hedefiniz tansiyonu düşürmekse, Dash diyetini tercih edin. Kişisel bakımınıza odaklanmak istiyorsanız sezgisel yemeyi, zihinsel sağlığınızı geliştirmek istiyorsanız mınd diyetini tercih edin. Sadece daha sağlıklı ve dengeli bir diyet hedefliyorsanız, Flexitarian veya Akdeniz diyetlerini seçebilirsiniz.


Şunlara da göz atın;

  1. Emzirme diyeti nasıl yapılır?
  2. Erkekler için en iyi 6 diyet
  3. Kolesterol diyeti nasıl yapılır?
  4. Kilo alma diyeti nedir?
  5. Kalp sağlığı için en iyi 6 diyet

Haber Kategorileri

Diyet Listeleri

Lezzetli Haberler

Et Yemeğinin Yanına Hangi Çorba Gider?
Brownie Tarifleri: Kahvenin Eşlikçisi Olacak 14 Brownie Tarifi
Ravioli Tarifleri: İtalyan Usulü 10 Nefis Ravioli Tarifi
Kokusuz Karnabahar Pişirmek İçin 5 İlginç Püf Noktası
Feng Shui Bitkileri: Yaşam Enerjisiyle Dolu 10 Bitki
Bursa Kahvaltı Mekanları: En İyi 19 Mekan