5 Farklı Revani Tarifi Sayesinde Damağınızda İz Bırakın
DUYGU KARAGÜL İçerik Editörü
0 Tarif       0 Takipçi
Revani, hem yapımı kolay hem de lezzetli bir tatlı arayanların favorilerinden biridir. İrmik ve yoğurt ile hazırlanan bu nefis tatlı, şerbetiyle birleştiğinde damağınızda unutulmaz bir tat bırakır. İşte birbirinden lezzetli ve farklı 5 revani tarifi!

Farklı tariflerle tatlandırabileceğiniz revani, hem klasik hem de modern dokunuşlarla sofralarınıza renk katar. Kakaolu, sade, klasik revani gibi pek çok alternatifle çeşitlendirebilen revani, hemen hemen herkesin beğenerek tükettiği bir tatlıdır. İşte farklı ve lezzetli 5 revani tarifi.

  1. Klasik Revani Tarifi

Malzemeler:

  1. 1 su bardağı irmik
  2. 1 su bardağı un
  3. 1 su bardağı toz şeker
  4. 4 adet yumurta
  5. 1 su bardağı yoğurt
  6. 1 çay bardağı sıvı yağ
  7. 1 paket kabartma tozu
  8. 1 paket vanilin
  9. 1 tatlı kaşığı limon suyu

Şerbet İçin:

3 su bardağı su

3 su bardağı toz şeker

Birkaç damla limon suyu

Yapılışı:

Şeker ve suyu kaynatıp, limon suyu ekleyin ve şerbeti hazırlayın. Yumurtaları çırpın, şekerle karıştırın. Yoğurt, sıvı yağ, irmik, un, kabartma tozu ve vanilini ekleyip karıştırın. Karışımı yağladığınız tepsiye dökün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30-35 dakika pişirin. Fırından çıkan sıcak revaninin üzerine soğuyan şerbeti dökün ve bir süre bekletin.

  1. Portakallı Revani Tarifi

Malzemeler:

  1. 1 su bardağı irmik
  2. 1 su bardağı un
  3. 1 su bardağı toz şeker
  4. 4 adet yumurta
  5. 1/2 su bardağı sıvı yağ
  6. 1/2 su bardağı taze sıkılmış portakal suyu
  7. 1 paket kabartma tozu
  8. 1 paket vanilin
  9. 1 tatlı kaşığı portakal kabuğu rendesi

Şerbet İçin:

3 su bardağı su

2 su bardağı toz şeker

1 tatlı kaşığı portakal suyu

Yapılışı:

Şeker ve suyu kaynatın, ardından portakal suyu ekleyip şerbeti hazırlayın. Yumurtaları çırpın, şekerle karıştırın. Sıvı yağ, portakal suyu, portakal kabuğu rendesi, irmik, un, kabartma tozu ve vanilini ekleyin. Karışımı yağladığınız tepsiye dökün ve fırında pişirin. Fırından çıkan revaninin üzerine soğuyan portakallı şerbeti dökün.

  1. Sade Revani Tarifi

Malzemeler:

  1. 3 adet yumurta
  2. 1 su bardağı şeker
  3. 1/2 su bardağı yoğurt
  4. 1/2 su bardağı sıvı yağ
  5. 1,5 su bardağı irmik
  6. 1 paket kabartma tozu
  7. 1 paket vanilin
  8. 1 su bardağı un

Şerbet İçin:

2 su bardağı su

2 su bardağı şeker

Yapılışı:

Şeker ve suyu kaynatıp şerbeti hazırlayın. Yumurtaları çırpın, şekerle karıştırın. Diğer malzemeleri ekleyin ve karıştırın. Karışımı tepsiye dökün ve 180 derece fırında 30-35 dakika pişirin. Fırından çıkan revaninin üzerine şerbeti dökün.

  1. Fındıklı Revani Tarifi

Malzemeler:

  1. 1 su bardağı irmik
  2. 1 su bardağı un
  3. 1 su bardağı toz şeker
  4. 4 adet yumurta
  5. 1 su bardağı yoğurt
  6. 1/2 su bardağı sıvı yağ
  7. 1 paket kabartma tozu
  8. 1 paket vanilin
  9. Yarım su bardağı dövülmüş fındık

Şerbet İçin:

3 su bardağı su

3 su bardağı şeker

Birkaç damla limon suyu

Yapılışı:

Şeker ve suyu kaynatın, limon suyu ekleyip şerbeti hazırlayın. Yumurtaları çırpın, şekerle karıştırın. Yoğurt, sıvı yağ, irmik, un, kabartma tozu ve vanilini ekleyin. Dövülmüş fındıkları ekleyin ve karıştırın. Karışımı tepsiye dökün ve 180 derece fırında pişirin. Fırından çıkan revaninin üzerine şerbeti dökün ve soğutun.

  1. Kakaolu Revani Tarifi

Malzemeler:

  1. 1 su bardağı irmik
  2. 1 su bardağı un
  3. 1 su bardağı toz şeker
  4. 4 adet yumurta
  5. 1/2 su bardağı yoğurt
  6. 1/2 su bardağı sıvı yağ
  7. 2 yemek kaşığı kakao
  8. 1 paket kabartma tozu
  9. 1 paket vanilin

Şerbet İçin:

3 su bardağı su

3 su bardağı şeker

Birkaç damla limon suyu

Yapılışı:

Şeker ve suyu kaynatıp şerbeti hazırlayın. Yumurtaları çırpın, şekerle karıştırın. Yoğurt, sıvı yağ, irmik, un, kakao, kabartma tozu ve vanilini ekleyin. Karışımı tepsiye dökün ve 180 derece fırında pişirin. Fırından çıkan revaninin üzerine şerbeti dökün ve soğutun.

Şunlara da göz atın:

  1. Revani Tarifleri
  2. İrmik Glüten İçerir Mi?
  3. İrmik Unu Nedir?
  4. 3 İrmikli Tatlı Tarifi
  5. Nefis İrmikli Tatlı Tarifi

Haber Kategorileri

Tarif Listeleri

Lezzetli Haberler

Mantıya Rakip Meşhur (Hingel) Hengel Yemeği İçin 10 Pratik Tüyo
Arabaşı Lezzetinin 8 Püf Noktasıyla Ustalara Taş Çıkartın
Lokum Gibi Kıvam İçin Nevzine Tatlısı Yapmanın Pratik Yolları
Doğum Yılınızın Son Rakamına Göre Hangi İçeceksiniz?
Kızarmış Tavuk Sevenlere Altın Değerinde 10 Tavsiye
Burcunuza Göre Hangi Tatlısınız?