3 Adımda Ev Yapımı Tahin Hazırlama Rehberi
DUYGU KARAGÜL İçerik Editörü
0 Tarif       0 Takipçi
Evde tahin yapmak mümkün ve oldukça kolaydır. Sadece birkaç malzeme ve bir mutfak robotu yeterli olacaktır. İşte basit ve pratik ev yapımı tahin tarifi!
3 Adımda Ev Yapımı Tahin Hazırlama Rehberi

Tahin, susamın öğütülmesiyle elde edilen besleyici ve lezzetli bir gıdadır. Marketten alınanı yaygın olsa da evde katkısız ve taze tahin yapmak hem ekonomik hem de oldukça kolaydır. Sadece birkaç malzeme ve biraz zamanla kendi tahininizi hazırlayabilir, sofralarınıza doğal bir dokunuş katabilirsiniz.

tahin

Evde Tahin Tarifi

Malzemeler:

  1. 2 su bardağı susam
  2. İsteğe bağlı: 1-2 yemek kaşığı nötr bir yağ (örneğin ayçiçek ya da üzüm çekirdeği yağı)

Yapılışı:

Susamları kuru bir tavada orta ateşte, sürekli karıştırarak hafifçe altın rengi alana kadar kavurun (yaklaşık 5-10 dakika). Yakmamaya dikkat edin, sadece aroması çıkmalı. Kavrulan susamları birkaç dakika oda sıcaklığında soğumaya bırakın. Soğuyan susamları bir mutfak robotuna koyun ve pürüzsüz, akışkan bir kıvama gelene kadar çekin. Bu birkaç dakika sürebilir. 

Gerekirse robotu durdurup kenarlardaki susamları spatula ile aşağı itin. Daha akışkan bir tahin isterseniz, 1-2 yemek kaşığı nötr yağ ekleyebilirsiniz. Cam bir kavanoza koyup kapağını kapatarak buzdolabında saklayın. 1 aya kadar dayanabilir.

Şunlara da göz atın:

  1. Tahin Nasıl Saklanır?
  2. Tahin Nedir?
  3. Tahinin Faydaları Nelerdir?
  4. Tahinli Tarifler
  5. Reçel Nasıl Saklanır?

Haber Kategorileri

Tarif Listeleri

Lezzetli Haberler

En Lezzetli Türlü Yapmanın Altın Kuralları
Deneyen Bağımlısı Oluyor! Evde Katmer Yapmanın 7 Kolay Yolu
Bozulmayan İrmik İçin 5 Basit Yöntem
Bir Dönem Sadece Uçuşlarda Tadabiliyorduk, Şimdi İse Tekrar Sofralara Dönüş Yaptı
Köstebek Pasta Yaparken Bu Püf Noktasını Bilmeyen Çok Şey Kaybediyor
Tavuk Çorbasının Sırrı Bu 6 Püf Noktasında Saklı