Gelin Çantası

Gelin Çantası
22 Nisan 2024

Yumuşacık pankek hamuru ve krem şanti kullanarak nefis bir tatlı hazırlamaya ne dersiniz? Hem şık görünümü, hem de hafifliği ile çok sevilen gelin çantası tatlısı, isteğe göre mevsim meyveleri ile süslenebilir. Ortalama 30 dakika içinde, sofralardaki yerini alır. Malzemeler hazırsa, nefis gelin çantası tarifi için detaylara geçebiliriz.

Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Gelin Çantası için

Malzemeler

  • 1 adet yumurta
  • 1/3 su bardağı pudra şekeri
  • 1.5 su bardağı süt
  • 1.5 su bardağı un
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3 yemek kaşığı tereyağı

Arası için:

  • 1.5 paket krem şanti 
  • 1 su bardağı soğuk süt

Üzeri için:

  • Çikolata sosu
  • Antep fıstığı tozu
Gelin Çantası

Nasıl Yapılır

  1. Öncelikle uygun bir karıştırma kabına süt ve krem şantiyi alın ve çırpmaya başlayın.
  2. Hazırladığınız krem şantiyi dolaba kaldırıp soğumasını bekleyin.
  3. Pankek hamuru için yumurta ve pudra şekerini güzelce çırpın.
  4. Sütü ilave edip çırpmaya devam edin.
  5. Elekten geçirdiğiniz un ve kabartma tozunu da ekleyerek karıştırın.
  6. Son olarak tereyağını ocakta eritip pankek harcına ilave edip homojen bir kıvam elde edin.
  7. Hazır olan pankek hamurundan yarım kepçe alın.
  8. Hafif yağladığınız ve ısıttığınız tavaya dökelim ve üzeri göz göz olana kadar tek yönlü bir şekilde pişirin. 
  9. Pişirdiğiniz pankek hamurlarını kuruyup kırılmaması için kapalı bir kabın içerisine koyun.
  10. Hazırlamış olduğunuz krem şantiyi soğuyan pankek hamurlarının üzerine bir kaşık yardımıyla koyun ve diğer pankek hamurunu üzerine kapatın.
  11. Kaşığın arkasıyla fazla gelen krem şantiyi alarak düzleyin. Gelin çantasını, buzdolabında dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Servis Önerisi

Üzerine çikolata sosu dökerek servis edebilirsiniz.

Püf Noktası
  • Gelin çantasının arasına krema koyulduğu için pankek hamurlarını tek taraflı pişirin.
  • Krem şantiyi önceden hazırlayarak buzdolabında soğutun.
  • Pankek hamurlarını pişirdikten sonra hava almayan bir kapta bekletebilir ve kurumalarını önleyebilirsiniz.
  • Lezzetini artırmak için, pankeklere krem şanti sürdükten sonra üzerini çilek, muz gibi meyvelerle süsleyebilirsiniz.
Yorumlar
avatar
Hatice YORUM 22 Nisan 2024, 11:29
Hepsi birbirinden farklı güzel

Benzer Tarifler

Lezzet Logo