Melek Pilavı

Melek Pilavı
01 Mayıs 2024

Et ve pirincin birlikte pişirilmesiyle hazırlanan ve garnitürle renklendirilen melek pilavı, ülkemizin birçok farklı bölgesinde yapılır. Ancak hangi yöreye ait olduğu tam olarak bilinmemektedir. Nohut, bezelye, havuç, mantar ve defne yaprağı ile lezzetlendirilen bu pilav, özellikle davet sofralarının vazgeçilmezi olacak niteliktedir. Malzemeler hazırsa, melek pilavı tarifi için detaylara geçebiliriz.

1 Porsiyon Melek Pilavı Kaç Kalori?

Melek pilavının bir porsiyonu, ortalama 330-350 kalori değerindedir. İçinde kullanılan malzemelere ve porsiyon büyüklüğüne göre kalori miktarı değişiklik gösterebilir.

Farklı tatlar denemek için, yöresel pilav tariflerine göz atın.

Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Melek Pilavı için

Malzemeler

  • 2.5 su bardağı pilavlık pirinç
  • 250 gr kuşbaşı dana eti
  • Yarım su bardağı nohut
  • Yarım su bardağı bezelye
  • 2 adet havuç
  • 10 adet mantar
  • 1 adet defne yaprağı
  • Tereyağı
  • Tuz 
  • Karabiber
  • Şeker
Melek Pilavı

Nasıl Yapılır

  1. Öncelikle pirinçleri tuzlu sıcak suda 30 dakika kadar bekletin. Sonrasında nişastası çıkana kadar güzelce yıkayın ve süzün.
  2. Nohut, bezelye, havuç ve mantarları haşlayın.
  3. Havuç ve mantarları küçük küpler halinde doğrayın.
  4. Tencerede tereyağını eritin üzerine kuşbaşı doğranmış etleri ilave ederek yüksek ateşte sotelemeye başlayın.
  5. Sotelediğiniz etlerin üzerine pirinci ilave edip kavurmaya başlayın.
  6. Havuç, mantar, bezelye ve nohutları da ilave ederek karıştırmaya devam edin.
  7. Suyunu ilave edip içerisine defne yaprağı ilave edin ve kısık ateşte kapağı kapalı olacak şekilde suyunu çekene kadar pişirin.
  8. Suyunu tamamen çeken göz göz olan pilavın altını kapatarak dinlendirmeye bırakın.
  9. Servis etmeden önce 1-2 tur karıştırın. Afiyet olsun.
Servis Önerisi

Melek pilavını, mercimek çorbası ve nohut tava eşliğinde sunabilirsiniz.

Püf Noktası
  • Kuşbaşı etleri daha lezzetli olması ve suyunu salmaması için yüksek ateşte mühürleyin.
  • Pirinçler nişastası çıkana kadar yıkanmalıdır.
  • Sebzelerin eşit pişmesi için aynı boyutta doğranmasına dikkat edin.
  • Pilavın suyunu vermeden önce bir adet defne yaprağı ekleyin. Defne yaprağı pilava ayrı bir lezzet katacaktır. Pilav suyunu çektikten sonra defne yaprağı içerisinden alınmalıdır.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo