Limonlu Çatlak Kurabiye

Limonlu Çatlak Kurabiye
01 Mayıs 2024

Un, yumurta, rendelenmiş limon kabuğu ve limon suyu ile hazırlanan çatlak kurabiye, çayın yanına çok yakışacak tariflerden biridir. Malzemeler hazırsa, herkesin damak zevkine hitap eden limonlu çatlak kurabiye tarifi için detaylara geçebiliriz.

1 Porsiyon Limonlu Çatlak Kurabiye Kaç Kalori?

1 adet limonlu çatlak kurabiye, yaklaşık 100 kaloridir. Bir porsiyon ise 3 adet limonlu çatlak kurabiyeye eşdeğerdir ve 300 kalori içerir.

Limonlu Çatlak Kurabiye Nasıl Saklanır?

Pişirip oda sıcaklığına getirdiğiniz limonlu çatlak kurabiyeleri, cam kavanozlara veya hava geçirmeyen saklama kaplarına koyarak muhafaza edebilirsiniz. Eğer kurabiyeleri açıkta bekletirseniz, kısa sürede bayatlayacağını unutmayın.

Daha fazlası için kolay kurabiye tariflerine göz atın.

Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Limonlu Çatlak Kurabiye için

Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 adet limon kabuğu rendesi
  • 1 adet limonun suyu
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2.5 su bardağı un

Üzeri için:

  • Pudra şekeri
Limonlu Çatlak Kurabiye

Nasıl Yapılır

  1. Derin bir karıştırma kasesine yumurta, pudra şekeri, sıvı yağ, limon kabuğu rendesi ve limon suyunu güzelce karıştırın.
  2. Un ve kabartma tozunu eleyerek ilave edin ve karıştırın ele yapışmayacak bir hamur elde edene kadar yoğurun.
  3. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalayarak kopartarak elinizle şekil verin ve pudra şekerine bulayın.
  4. Fırın tepsisine yağlı kağıt serip üzerine kurabiyelerinizi dizin.
  5. Önceden ısıttığınız 175 derecelik fırında yaklaşık 20 dakika boyunca kontrollü bir şekilde pişirin.
  6. Fırından çıkan limonlu çatlak kurabiyeleriniz hazır. Afiyet olsun.
Servis Önerisi

Çay saatlerinize çok yakışacak limonlu çatlak kurabiyenin üzerine beyaz çikolata eritip lezzetlendirebilirsiniz. Limonlu çatlak kurabiyeyi çarşaf böreği ve sade kek eşliğinde sunabilirsiniz.

Püf Noktası
  • Kuru malzemelerin mutlaka elenerek kullanılması gerekir.
  • Limon kabuğunu rendelerken beyaz kısımlarını almamaya dikkat edin. Bu kısımlar kurabiyeye acılık verebilir.
Yorumlar
avatar
Teşekkür ederim muhakkak denicam YORUM 27 Nisan 2024, 20:13
Teşekkür ederim muhakkak denicam
avatar
Limonlu Çatlak Kurabiye YORUM 27 Nisan 2024, 21:01
Çok basit duruyo

Benzer Tarifler

Lezzet Logo