Air fryer'da pişi
Rize İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Pepeçura Tatlısı için şunları diyor: Rize'nin mutfak kültüründe önemli bir yere sahip olan üzümün, ezilmesi ve üzümdeki şıranın alınmasıyla yapılmaktadır."Pepeçura Tatlısı" özellikle bayramlarda ve ramazan aylarında kurulan iftar sofralarının vazgeçilmez tatlısı olarak bilinir. Siyah üzümün kansızlığa iyi geldiği yönündeki gerekçelerle de yöre insanı sağlık içinde yararlı olduğunu düşünerek tüketir bu tatlıyı” Malzemeleriniz hazırsa, şifa deposu olarak bilinen pepeçura yapımına geçebiliriz.
Farklı yörelerin kültürel tatlarını mutfağınıza taşımak istiyorsanız, yöresel yemekler sayfamızdan yararlanabilirsiniz.
Teşekkür ederiz.