Paçık Yemeği

Paçık Yemeği
19 Eylül 2023

Afyonkarahisar'ın meşhur paçık yemeği, kuzu paçadan yapılır. Ekmek ve yoğurtla birleştirerek servis edilen bu yemek için hazırsanız, paçık yemeği tarifinin detayları aşağıda. 

Afyonkarahisar'dan alternatif bir lezzet için ilibada dolması tarifine göz atabilirsiniz. 

Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 2 saat 10 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Paçık Yemeği için

Malzemeler

  • 1 kg kuzu paça eti 
  • 3 diş sarımsak 
  • ½ adet bayat afyon ekmeği
  • 20 gr tereyağı 
  • 50 gr süzme yoğurt
  • 1 çay kaşığı tuz 
Paçık Yemeği

Nasıl Yapılır

  1. Paçalar tuzlanır, tencereye alınarak üzerlerini geçecek kadar suda yaklaşık 2 saat haşlanır. 
  2. Haşlanan paçanın etleri alınır. 
  3. Yoğurt içerisine ezilmiş sarımsak ilave edilir. 
  4. Afyon ekmekleri küp küp doğranarak fırında bir süre kızartılır. 
  5. Servis tabağına alınan ekmeklerin üzerine paça etleri koyulur. 
  6. Süzme yoğurt gezdirilir.
  7. Tereyağı kızdırılarak üzerine ilave edilir. Afiyet olsun. 
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo