Gaziantep'in meşhur tatlılarından biri olan katmer, Ege'de haşhaş ve tahinle birlikte sunulur. Orta Asya ülkelerinde de tüketilen bu tatlı, hamurun katlanarak pişirilmesiyle hazırlanır. Genellikle antep fıstığı ve fındık ile süslenir. Pişirme işleminde demir sac kullanılır. Yağlı olduğu için, ölçülü bir şekilde tüketilmesi önerilir. Yöresel lezzetler arasında yer alan katmer, vücudun ihtiyaç duyduğu enerji miktarını da karşılar. Malzemeler hazırsa, orijinal katmer nasıl yapılır sorusunun cevabını öğrenmek için tarife başlayabiliriz.
1 Porsiyon Katmer Kaç Kaloridir?
Standart malzemelerle hazırlanan bir adet katmer, yaklaşık 500 kaloridir. Şeker değeri yüksek olduğu için diyabet hastalarının ve kilo kontrolünde olanların küçük porsiyonlar tüketmesi tavsiye edilir.
Adını dünyaya duyuran yöresel yemekler sizin de damak zevkinize hitap ediyorsa, Bursa'nın en sevilen lezzetlerinden biri olan kemalpaşa tatlısına göz atabilirsiniz.
Hamuru için
Açmak için
Arası için
Üzeri için
Teşekkür ederiz.