Süt Kreması

Süt Kreması
20 Aralık 2023

Tatlı yapımında sık sık kullanılan süt kremasını, evde kendi ellerinizle hazırlamaya ne dersiniz? Süt kaynatırken üzerinde oluşan kaymakları toplayarak oldukça pratik bir süt kreması hazırlayabilirsiniz. Tatlının yanı sıra çorba tariflerinde de yer verilen süt kremasını, yalnızca bir malzeme ile hazırlayın. Hazır paketler kullanmak istemeyenler için, evde süt kreması nasıl yapılır birlikte görelim.

Alternatif olarak tatlı yapımında ihtiyaç duyacağınız ev yapımı krema, krem şanti ve krem patiseri tarifine göz atın.

Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Süt Kreması için

Malzemeler

  • 400 gram süt kaymağı
Süt Kreması

Nasıl Yapılır

  1. Çiğ sütü derin bir tencere içine alın ve orta ateşte kaynatın.
  2. Kaynadığında üzerinde bir kabuk oluşana kadar bekleyin.
  3. İyice kaynayan sütü ocaktan alın ve üzerini kapatarak 1 gece dinlendirin.
  4. Ertesi gün, sütün üzerinde oluşan kaymakları cam kavanoza doldurun ve buzdolabında muhafaza edin.
  5. Her süt kaynatışınızda bu kaymakları aynı kapta toplayın.
  6. Biriktirdiğiniz kaymakları bir kabın içine alın.
  7. Çırpıcı yardımıyla orta derecede çırpın.
  8. Krema hafif akışkan ve pürüzsüz bir kıvam aldığında çırpma işlemini bırakın.
  9. Elde ettiğiniz süt kremasını ağzı kapalı bir kaba koyun ve buzdolabında muhafaza edin.
  10. Süt kremasını magnolia ve farklı tatlı tariflerinde kullanabilirsiniz. Afiyet olsun.
Püf Noktası
  • Süt kaymağını, her süt kaynatışınızda elde edebilirsiniz.
  • Bu kaymakları yeterli miktara gelene kadar biriktirin.
  • Süt kremasını çok fazla çırparsanız, tereyağı olur.
  • Süt kremasını 2-3 gün içerisinde tüketmeye özen gösterin.
  • Kremanın kısa sürede katılaşması için krema, çırpıcı uçlar ve çırpılacak kasenin derin dondurucuda bir süre soğutulması gerekir. Böylece krema kısa sürede çırpılarak katılaşacaktır.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo