Vildan Tünay
@kivirciksef
Pastacı olduğum, çok tatlı yediğim sanılıyor. Güzel tatlı severim ama çok da tatlıcı değilim. Aydan Hanım’la tanıştıktan sonra rafine şeker konusunda farkındalığım arttı. Şekersiz lezzetler çıkarmaya başladım. Sonbaharda benim favorim; kızılcık. Favori tatlım da tiramisu olduğu için bu tarifi yaptım. Oldukça kolay ama etkili bir reçete bu.
Aydan’ın notu
Kızılcık ekim meyvesi mi? Kitabımda eylül olarak görülüyor, manavım ağustos diyor, Vildan’ın manavı ise ekim diye inat etmiş ki zaten ekimde alıyormuş. Mevsimler biraz şaştı kabul ama hiçbir meyve beni kızılcık gibi krize sokmadı. Ben zor buldum, siz de bulursanız şanslısınız. Aslında meyvesi bahane, bu tatlının tekniğini sevdim ve her daim mevsim meyveleriyle yapılabileceğini düşünüyorum. Mevsim itibarıyla üzümle, mavi yemişle ve sonbahar erikleri ile de gayet güzel olacağını düşünüyorum.
Tiramisu dondurmalı kat kat pasta tarifi için tıklayın
Kızılcık marmeladı için
Teşekkür ederiz.