Kızılcık Marmelatlı Sahte Tiramisu (Veya Mascarponelu Muhallebi)

Kızılcık Marmelatlı Sahte Tiramisu (Veya Mascarponelu Muhallebi)
12 Ocak 2023

Vildan Tünay
@kivirciksef
Pastacı olduğum, çok tatlı yediğim sanılıyor. Güzel tatlı severim ama çok da tatlıcı değilim. Aydan Hanım’la tanıştıktan sonra rafine şeker konusunda farkındalığım arttı. Şekersiz lezzetler çıkarmaya başladım. Sonbaharda benim favorim; kızılcık. Favori tatlım da tiramisu olduğu için bu tarifi yaptım. Oldukça kolay ama etkili bir reçete bu.

Aydan’ın notu
Kızılcık ekim meyvesi mi? Kitabımda eylül olarak görülüyor, manavım ağustos diyor, Vildan’ın manavı ise ekim diye inat etmiş ki zaten ekimde alıyormuş. Mevsimler biraz şaştı kabul ama hiçbir meyve beni kızılcık gibi krize sokmadı. Ben zor buldum, siz de bulursanız şanslısınız. Aslında meyvesi bahane, bu tatlının tekniğini sevdim ve her daim mevsim meyveleriyle yapılabileceğini düşünüyorum. Mevsim itibarıyla üzümle, mavi yemişle ve sonbahar erikleri ile de gayet güzel olacağını düşünüyorum.


Tiramisu dondurmalı kat kat pasta tarifi için tıklayın

Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Kızılcık Marmelatlı Sahte Tiramisu (Veya Mascarponelu Muhallebi) için

Malzemeler

  • 1 yumurta sarısı
  • 70 g un
  • 1/4 yemek kaşığı agave şurubu veya doğal bal
  • 1 çay kaşığı vanilya özütü
  • 500 ml süt
  • 300 g mascarpone peyniri
  • 12-15 adet kedi dili bisküvi
  • 100 ml süt (Dilerseniz 1 tatlı kaşığı marmelat ile karıştırabilirsiniz)

Kızılcık marmeladı için

  • 500 g taze kızılcık (Yıkanmış)
  • 1 Türk kahvesi fincanı su
  • 1/2 limonun suyu
Kızılcık Marmelatlı Sahte Tiramisu (Veya Mascarponelu Muhallebi)

Nasıl Yapılır

  1. Marmelat için kızılcıkları küçük bir tencereye alıp, üstüne suyu ekleyin ve bir taşım kaynatın. Ocaktan alıp, kevgir yardımıyla ezerek çekirdeklerinden ayırın. Tekrar tencereye alıp kaynatmaya devam edin. 20-25 dakika kaynattıktan sonra limon suyunu ekleyin ve ocaktan alın. Kavanozlayıp kapağını kapatın ve ters çevirin. Soğuduğunda düz çevirip buzdolabında tutabilirsiniz.
  2. Tatlı için yumurta sarısı, un, vanilya özütü ve sütü tencereye alıp, orta ateşte karıştırın. Kaynadıktan sonra ocaktan alın. Mascarpone peyniri ve agave şurubunu ekleyerek mikser veya el çırpıcısı ile iyice karıştırın. Kremayı soğutun.
  3. Kedi dili bisküvileri süt ile ıslatıp, sunum yapacağınız kupların zeminine dizin. Kupların yarısını krema ile doldurduktan sonra arasına 1 kaşık kızılcık marmeladından dökün ve üstüne tekrar krema koyun. Buzdolabında 1 saat soğutun. Üzerine taze kızılcık veya marmelattan koyup, süsleyerek servis edebilirsiniz.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo