İncirli Sütlü Tatlı

İncirli Sütlü Tatlı
17 Ağustos 2021

Gerçek kazandibi tarifini de deneyebilirsiniz.

Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

İncirli Sütlü Tatlı için

Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı un
  • 2 tatlı kaşığı mısır nişastası
  • 40 gr beyaz çikolata
  • 3 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 paket şekerli vanilin

Üzeri için

  • 250 gr incir
  • 2 tatlı kaşığı mısır nişastası
  • 1 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 3/4 çay bardağı su
İncirli Sütlü Tatlı

Nasıl Yapılır

Süt, un, mısır nişastası, pudra şekeri ve şekerli vanilini tencereye alıp karıştırın. Orta ateşte muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Koyulaştıktan sonra ocaktan alıp iri kırılmış beyaz çikolatayı ekleyin ve karıştırın. Silikon veya cam kaseleri ıslatın ve muhallebiyi paylaştırın. Oda ısısında soğuduktan sonra buzdolabında en az 3-4 saat dinlendirin. İnciri dilimleyin. Sos tenceresine inciri, suyu, pudra şekeri ve nişastayı alıp karıştırın. Koyulaştıktan sonra ocaktan alın. Tatlıyı tabağa ters çevirerek aktarın. Üzerine incirli sosu gezdirip servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo