Antep Fıstıklı Keşkül

Antep Fıstıklı Keşkül
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Antep Fıstıklı Keşkül için

Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 2 çay bardağı ince çekilmiş antepfıstığı
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 yumurta
  • 1 yumurta sarısı
  • 10 yemek kaşığı tozşeker
  • 1 yemek kaşığı pirinç unu
  • 1 yemek kaşığı su
  • İri kırılmış antepfıstığı
  • File fındık
Antep Fıstıklı Keşkül

Nasıl Yapılır

Lezzet'in yemek tarifleri gibi tatlı tarifleride çok ilgi görüyor. Antepfıstığına yarım çay bardağı sütü ekleyip bir tencerede iyice karıştırın. Süt, un, yumurta, yumurta sarısı ve şekeri ekleyip orta ateşte kaynatın. Pirinç ununu 1 yemek kaşığı su ile karıştırıp tencereye ekleyin. Keşkül koyulaşana kadar pişirin. Kaselere paylaştırıp soğumaya bırakın. Üzerini antepfıstığı ve fındık ile süsleyip servis yapın.

Sade keşkül tarifini de deneyebilirsiniz.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo