Afyon Kaymağı Tatlısı

Afyon Kaymağı Tatlısı
22 Şubat 2023
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 5 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Afyon Kaymağı Tatlısı için

Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 3 kahve fincanı un
  • 3 kahve fincanı şeker
  • 1 paket vanilya

İçi için

  • 1 paket krem şanti
  • 1 su bardağı süt
  • fındık içi
  • Hindistan cevizi
Afyon Kaymağı Tatlısı

Nasıl Yapılır

1 kilo süt, 3 kahve fincanı şeker, 3 kahve fincanı un, iyice karıştırılıp pişirilir, 1 paket vanilya, eklenir,  ateşten alınır. 15 dakika mikserle çırpılır. Fırın tepsisine bol Hindistan cevizi serpilir, pişirdiğimiz muhallebi dökülür düzgün bir şekilde yayılır , ılındıktan sonra 1 su bardağı süt ile krem şanti yapılır, muhallebinin üzerine krem şanti düzgün şekilde yerleştirilir.üzerine fındık içi serpilir. Buz dolabında bir gece bekletilirse katlarken zorluk olmaz. Servis yapacağımız zaman üstüne hindistan cevizi, dövülmüş fındık  serpip  keserek rulo şekli veriyoruz. Afiyet olsun
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo